Nuo policijos slėpėsi už spintelės | Diena.lt

NUO POLICIJOS SLĖPĖSI UŽ SPINTELĖS

Suktybėmis, vagystėmis, plėšimais bei neįprasta išvaizda pasižyminti moteris bandė slapstytis nuo teisingumo, o kai pareigūnai pagaliau iškrapštė ją iš būsto, kaimynai išlydėjo policininkus ir suimtąją ovacijomis.


 

Suktybėmis, vagystėmis, plėšimais bei neįprasta išvaizda pasižyminti moteris bandė slapstytis nuo teisingumo, o kai pareigūnai pagaliau iškrapštė ją iš būsto, kaimynai išlydėjo policininkus ir suimtąją ovacijomis.

Policininkams nedarė durų

Praėjusią savaitę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnai gavo teismo nutartį suimti ieškomą ir nuo teismo besislapstančią Enryką Tubinaitę.

Ši moteris teisiama už pašalpas ir pensijas nešiojančios moters apiplėšimą.

Pareigūnai turėjo duomenų, kad ji gyvena Debreceno gatvės 9-ajame name, tačiau apsilankiusiems Viešosios policijos pareigūnams ji durų neatidarydavo.

Kol teismas nebuvo priėmęs sprendimo skelbti šios teisiamosios paiešką, laužti durų nebuvo teisinio pagrindo.

Kai pagaliau buvo oficialiai paskelbta kaltinamosios paieška, į šios moters duris pasibeldė Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyrai.

Išsigando ugniagesių pjūklų

Netrukus į laiptinę išėjo kaimynė, ji papasakojo, kad čia jau ne kartą lankėsi policininkai, bet nieko nepešė, E.Tubinaitė neatidarydavo durų. Moteris nesitikėjo, kad šį kartą bus kitaip.

Vienas pareigūnų žvalgėsi į ieškomosios langus iš kiemo. Vos pareigūnai pradėjo skambinti, bute užgeso šviesos.

Viduje buvusi buto šeimininkė į įkalbinėjimus nereagavo.

Policininkai išsikvietė ugniagesius ir paprašė juos nupjauti užraktą.

E.Tubinaitė pamatė, kaip į kiemą įsuko ugniagesių mašina su švyturėliais, ir suprato, kad šįkart buto durys jos neišgelbės. Ji atrakino užraktą ir pasidavė.

Išmušė kaimynei dantį

Pareigūnai ieškojo ne tik jos, būta žinių, kad tame pačiame bute gyvena administracinio arešto vengianti 23 metų Ieva J. Tačiau E.Tubinaitė patikino, kad namuose buvo viena.

Butą apžiūrėję pareigūnai merginos nerado, nors turėjo duomenų, kad ji yra viduje.

Tik dar atidžiau pasižvalgę jie aptiko ją pasislėpusią tarp televizoriaus spintelės ir lango. Smulkaus sudėjimo mergina buvo taip susiraičiusi, kad labiau buvo panaši į kuprinę, nei žmogų. Tik ausys išdavė į berniūkštį panašią merginą.

Kai policininkai išvedė iš buto abi moteris, visas būrys namo gyventojų plojo dėkodami už tai, kad išvadavo juos nuo nemalonios kaimynystės.

E.Tubinaitę namo gyventojai kaltino nuolat keliamu triukšmu, naktimis nenutylančia muzika, girtomis orgijomis, o viena moteris guodėsi, kad ši jai išmušė dantį.

Prisistatinėjo Rubinšteinu

E.Tubinaitė teisiama už tai, kad to paties namo laiptinėje apiplėšė socialines išmokas nešiojančią moterį.

Tąkart nusikaltėlė ir jos bendrininkė Aušra Bičkutė nieko nepešė, nes moteris pinigus buvo paslėpusi. Tačiau nukentėjusiajai dujų balionėliu buvo ištvilkytos akys, jai smogta lazda. Moteris manė, kad ją užpuolė vyras.

A.Bičkutė taip pat buvo pasislėpusi nuo teismo, ją pareigūnai sulaikė savaite anksčiau už bendrininkę.

E.Tubinaitė mažai teprimena moterį. Tokia išvaizda daugiau nei prieš dešimtmetį ji pasinaudojo apgaudinėdama vaikų poilsio stovyklos ūkvedę, iš kurios išviliojo beveik 100 tūkst. litų.

Tąkart nusikaltėlė su drauge prisistatė kaip pora ir išsinuomojo poilsiavietėje kambarį. E.Tubinaitė pasisakė esanti Enrikė Rubinšteinas.

Nukentėjusioji tąkart taip tikėjo melagėmis, kad užstatė butą, prisiskolino pinigų iš giminaičių bei pažįstamų ir atidavė nusikaltėlėms per 92 tūkst. litų.

Įkalinimo įstaigoje E.Tubinaitė susipyko su buvusia bendrininke, susipažino su už žmogžudystę kalinčia A.Bičkute ir kartu skriaudė buvusią draugę.

Išėjusios į laisvę E.Tubinaitė ir A.Bičkutė apsigyveno viename būste, vagiliavo bei kartu suplanavo apiplėšimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kai kas

Gaila, kad ne uz visus savo darbelius teisiama. Kiek pinigu su savo Ausrele isviliojo dar is zmoniu pardavinedamos ale telefonus, kuriu net neturi. Ne tokiai padugnei musu zeme vaksciot

vv

Recidyvistes ir sadistes,toiu ir moterimis nepavadinsi. Bjauru net ziureti i ta nuotrauka,tikrai galvojau, kad bernas.

Nepagailėčiau šitai dūrai smūgio į akį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS