Nuteistas netikru pistoletu taksi darbuotoją grasinęs nušauti klaipėdietis | Diena.lt

NUTEISTAS NETIKRU PISTOLETU TAKSI DARBUOTOJĄ GRASINĘS NUŠAUTI KLAIPĖDIETIS

Klaipėdietis nuteistas už tai, kad taksi vairuotojui grasino savo draugės vaiko žaisliniu pistoletu. Vyras šiurpą kėlė ne tik į Dituvos sodus jį vežusiam žmogui, bet pistoletu švaistėsi ir degalinėje.

Į Dituvą – taksi

Į Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisiamųjų suolą sėdo anksčiau jau teistas klaipėdietis T. J.

Vyras baudžiamuoju įsakymu nuteistas už tai, kad viešoje vietoje įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį.

Šių metų liepos 19 d. 22 val. 50 min. viešoje vietoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, užsakė taksi pavežėjimo paslaugą.

Atvykus taksi automobiliui, klaipėdietis išsitraukė pramoninės gamybos 6 mm kalibro „M20“ „Airsoft“ tipo pistoletą, skirtą pramogai šaudyti 6 mm kalibro šratais.

Rankoje laikydamas žaislinį pistoletą, vyras įlipo į automobilį ir vairuotojui J. P. liepė vežti jį į Dituvą ir pareiškė, kad nušaus, jeigu jis kam nors apie tai prasitars.

Darbuotojai užsirakino

Taksi vairuotojas sustojo pakelėje esančioje degalinėje. Keleivis išsiropštė iš taksi ir nužingsniavęs į vidų užsisakė maisto.

Tuo metu degalinėje buvo ne tik darbuotojai, bet ir klientų.

Klaipėdietis neslėpė, kad turi pistoletą, o priešingai – atvirai demonstravo.

Atsiskaitydamas už maisto prekes, atvykėlis degalinės darbuotojai paleido keiksmažodžių seriją, o vėliau iš prekybos salės pasišalino.

Tuomet degalinės klientai skubiai pasišalino, o du darbuotojai užsirakino. Jie nuspaudė pavojaus mygtuką, iškvietė pagalbą.

Suvokė, ką daro

Teisiamasis pripažino, jog supranta, kad negerai pasielgė, kad pažeidė viešąją tvarką.

Vyras puikiai suvokė, kad jį su pistoletu rankoje matę žmonės tikrai galėjo išsigąsti.

Vaikiškas pistoletas priklauso jo draugės vaikui.

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamasis šioje byloje padarė vieną tyčinį nesunkų nusikaltimą būdamas teistas, baustas administracine tvarka.

Kaltinamasis suvokė savo nusikalstamo elgesio pasekmes.

Todėl kaltinamajam skyrė galutinę aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje ir dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Kaltinamasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS