Paaugliai planavo kraupias žudynes | Diena.lt

PAAUGLIAI PLANAVO KRAUPIAS ŽUDYNES

Dituvoje gyvenančio nepilnamečio suburtos gaujos nariai ruošėsi žudyti žmones bei grobti šimtus tūkstančių litų, bet įkliuvo prie nusikaltimo aukai iškastos duobės ir savo žiaurių planų nespėjo įgyvendinti.


 

Dituvoje gyvenančio nepilnamečio suburtos gaujos nariai ruošėsi žudyti žmones bei grobti šimtus tūkstančių litų, bet įkliuvo prie nusikaltimo aukai iškastos duobės ir savo žiaurių planų nespėjo įgyvendinti.

Įsigijo ginklų ir elektrošoką

Uostamiesčio bei Klaipėdos rajono policijos pareigūnai užkirto kelią nepilnamečio suplanuotiems žiauriems nusikaltimams, apie kuriuos galimos jų aukos nė neįtarė.

Mažiausiai du žmonės gali dėkoti likimui ir policininkams už išsaugotas gyvybes, nes 16-mečio dituviškio sukurptas planas pernai vasarą jau buvo pradėtas įgyvendinti.

Vaikinas jautė godulį pinigams, turėjo lakią fantaziją nusikaltimų scenarijams kurti bei organizacinių gebėjimų jiems įgyvendinti.

2014 metų birželį šis nepilnametis subūrė šešių panašaus amžiaus bei polinkių vaikinų gaują. Vienas jų buvo organizatoriaus bendraamžis, kiti keturi jau buvo pilnamečiai, tačiau ne vyresni nei 23 metų. Keli jų gyvena Dituvoje, kiti – Klaipėdoje.

Vienintelis jų tikslas buvo nesunkiai pralobti, kad galėtų gyventi savo malonumui.

Pilnametystės nesulaukęs vadeiva susirado skelbimų portaluose ginklų pardavėjų ir įsigijo dujinį pistoletą, mažo kalibro šoviniais šaudantį ginklą bei elektrošoką.

Be to, išsinuomojo mikroautobusą, kuris turėjo tapti viena pagrindinių priemonių nusikaltimams vykdyti.

Vadeiva jau turėjo pakankamai žinių apie kredito unijas ir suprato, kad tai įveikiamas taikinys, kurio seifuose gali būti ir šimtai tūkstančių litų.

Būsimai aukai iškasė duobę

Pernai birželį grupuotės organizatorius sumanė planą apvogti vieną Telšiuose veikiančią kredito uniją.

Kad galėtų patekti į vidų, išjungti signalizacijas bei atidaryti seifus, jauniesiems nusikaltėliams reikėjo žinoti slaptus duomenis. Todėl nepilnamečiai sugalvojo pasekti paskutinį iš darbo unijoje išeinantį žmogų, jį palydėti iki namų, užpulti jį jo paties būste, papurtyti elektrošoku ir taip atimti galimybę priešintis.

Vaikinai tikėjosi, kad bejėgis žmogus, baimindamasis dėl savo gyvybės, išduos visus slaptuosius duomenis ir taip atvers jiems priėjimą prie pinigų.

Nebereikalingą liudininką jaunieji nusikaltėliai ruošėsi nužudyti. O kūno atsikratyti tikėjosi užkasę jį miške.

Tam reikalui jie jau buvo iškasę duobę.

Viskas turėjo įvykti taip pat sklandžiai, kaip rodoma filmuose, gaujos nariai buvo pasiskirstę vaidmenimis ir kiekvienas turėjo atlikti savo vaidmenį.

Sėbrą nusprendė nudėti

Nepilnamečiai nenumatė tik vieno dalyko – nežinojo, kad vieno jų nervai bus silpnesni.

Vienas pilnametis gaujos narys turėjo vairuoti išsinuomotą mikroautobusą ir juo sekti unijos darbuotoją.

Tačiau jį kaustė baimė, abejones dėl plano realumo jis išsakė bendrininkams, bet buvo įtikintas atlikti savo darbą iki galo.

Už bailumą jam buvo sugalvota atsilyginti nužudant. Po to, kai kankinant pagrindinę informaciją atskleidusi unijos darbuotoja turėjo būti nužudyta, bendrininkai buvo nusprendę atimti gyvybę ir sėbrui. Abu lavonai turėjo būti palaidoti vienoje duobėje.

Telšiuose seklys pamatė, kad moteris nuėjo ne namo, o pasiėmė vaiką ir sėdo į mašiną. Iš uostamiesčio atvykusį nusikaltėlį apėmė panika ir savo bendrininkams pranešė pametęs auką iš akių.

Tapo aišku, kad tame mieste apvogti kredito unijos nepavyks.

Nuvažiavo pagilinti kapo

Pernai liepos pradžioje gaujos nariai nusprendė planą pakeisti ir nusitaikė į kitą kredito uniją, įsikūrusią Klaipėdoje, Taikos prospekte. Vaikinai vėl ėmė ruoštis nusikaltimui, stebėjo unijos darbuotojus, sužinojo, kuris išeina paskutinis, pasekė, kur šis gyvena.

Kai mikroautobuso degalų bakas ištuštėjo, vaikinai nusižiūrėjo gatvėje stovintį vilkiką ir pavogė iš jo 80 litrų dyzelino.

Galbūt savo planą pavogti didelę sumą pinigų jaunieji nusikaltėliai netrukus būtų įgyvendinę, bet kažkuriam šovė į galvą mintis, kad miške paruošta duobė gali būti pribirusi lapų ar užtvindyta vandeniu, o ją ketino pagilinti.

Vėlų liepos 2-osios vakarą vaikinai sėdo į mikroautobusą ir nuvažiavo į mišką. Čia juos visiškai atsitiktinai pastebėjo policininkai.

Pareigūnus sudomino ne tik tai, ką vaikinai veikia tamsiame miške, bet ir kodėl išsinuomotame mikroautobuse jie turi ginklų, pirštinių, kaukę bei kastuvą.

Policijos komisariate nepilnamečiai buvo apklausiami atskirai. Pareigūnų profesionalumas lėmė, kad jaunuolių papasakotos detalės buvo sudėliotos į visumą ir išaiškėjo siaubingas jų planas.

Prasidėjo ikiteisminis tyrimas, tačiau gaujos nariai, kad ir kokiems siaubingiems nusikaltimams rengėsi, nebuvo patupdyti už grotų, jiems buvo skirtas namų areštas.

Bandė apiplėšti žmogų

Praėjusią savaitę Klaipėdoje buvo įvykdytas drastiškas nusikaltimas. Savo automobilį norėjęs parduoti miestietis buvo užpultas savo paties mašinoje.

Pirkėju apsimetęs jaunuolis, sėdėjęs už vairuotojo, bandė smaugti automobilio savininką, o šalia sėdėjusi mergina plėšė aukai nuo peties rankinę.

Kadangi mašinos savininkas aktyviai pasipriešino, užpuolikai pabėgo, bet netruko paaiškėti, kad tai buvo būtent to paties gaują subūrusio vaikino darbas.

Dar aiškinamasi, kas šį kartą tapo jo bendrininke.

Panašu, kad šio jauno, bet ypatingu įžūlumu pasižyminčio nepilnamečio sutramdyti kitomis priemonėmis, kaip patupdant už grotų, nepavyks.

Pirmoji auka – močiutė

Šis Dituvos sodų bendrijoje su šeima gyvenantis vaikinas nusikalstamu keliu pasuko būdamas paauglys. Pirmąja auka tapo jo močiutė.

Ji pasitikėjo anūku, tad šis žinojo močiutės banko kortelės kodą. Pagrobęs kortelę jis pasitelkė kiek vyresnį, bet sveikatos sutrikimų turintį draugą, kad šis paimtų iš sąskaitos pinigų. Paauglys žinojo, kad prie bankomatų yra vaizdo kameros ir gali būti greitai susektas.

Neįgalus draugas dukart ėmė litų iš svetimos sąskaitos, o trečiąjį kartą tai padarė pats anūkas. Jis nebenorėjo dalytis grobiu su vyresniu draugu.

Iš senolės sąskaitos abu bendrininkai paėmė 6 tūkst. litų. Anūkas už šiuos pinigus nusipirko mašiną.

Sutrikimų turintis bičiulis, gal graužiamas sąžinės, o gal iš baimės, išdavė jaunesnį savo draugą jo mamai ir apie viską paliudijo policijoje.

Už tai netrukus pats nukentėjo. Paauglys pasikvietė kelis savo draugus, nuvežė neįgalų bendrininką į mišką, pririšo prie medžio ir liepė prisipažinti organizavus pinigų vagystę. Šį prisipažinimą nepilnametis įrašė į telefoną ir bandė taip nusiplauti savo kaltę policijoje.

Beje, miške neįgalus vaikinas buvo ne tik bauginamas, iš jo buvo atimta banko kortelė bei dokumentai. Buvęs draugas vėliau jo vardu paėmė kelis greituosius kreditus.

Šis nusikaltimas buvo išaiškintas, jį tyrė Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai.

Išgavo duomenis iš mamos

Tai buvo pirmieji nusižengimai vaikino, kurio asmens duomenų negalima teisės paskelbti, saugant nusikalsti linkusio nepilnamečio teises.

Netrukus paauglys sužinojo, kad vieno jo draugo mama dirba uostamiesčio Lietuvininkų aikštėje veikiančioje kredito unijoje. Vaikino galvoje gimė planas apvogti šią įstaigą.

Jis sukurstė draugą išgauti iš mamos žinių, kaip patekti į unijos patalpas ir kokiu būdu galima atidaryti seifą.

Pernai gegužės 19 d. jaunieji nusikaltėliai pateko į patalpas, pasinaudoję išgautais kodais atjungė signalizaciją, ir uniją apvogė.

Paaugliai pagrobė 90 tūkst. litų. Už šiuos pinigus jie pirko mašinų, motociklų, dviratį, mobiliojo ryšio telefonų, kompiuterių, laikrodžių, kitų prabangos daiktų, pramogavo pirtyse, gyveno išsinuomotuose butuose.

Galiausiai jie buvo susekti ir sulaikyti. Unija atgavo 6 tūkst. eurų, areštuoti kai kurie gaujos įsigyti daiktai.

Nors trims šios gaujos nariams, dalyvavusiems pirmojoje vagystėje, gresia realios bausmės, visus juos subūręs ir nusikaltimų scenarijus kūręs vaikinas visiškai netrukus ėmėsi kurti dar žiauresnius nusikaltimus. Taikiniu tapo kredito unijos Telšiuose bei Klaipėdoje.

GALERIJA

  • Paaugliai planavo kraupias žudynes
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

pastaba

+ pakarti,kad visi matytų,tikrai bus kitiems pamoka,dabar šie monstrai nieko nebijo,nes niekas jų nebaudžia,kalėjime gauna maistą,lovą,nes šiuos nusikaltėlius išlaiko mokesčių mokėtojai,o šie debilai tik dauginasi,vienintelė išeitis sumažinti žudynes,nusikaltėliui skirti mirties bausmę,kad žinotų kad ir jo laukia toks pat likimas kaip jo aukos.

r

Is tu dvieju jau nieko doro nebebus. Pakarti viesai , kad kitiems protelis pradetu veikti.

kur žiūri jo tėvai ?

Afigiet, va ką pasakysiu, filmų pažiūrėjo bičiukas, bet kad pavyko jam ir įgyvendinti savo planus tai niekaip netelpa galvoj...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS