Paauglius pažadino gaisro tvaikas | Diena.lt

PAAUGLIUS PAŽADINO GAISRO TVAIKAS

Kraupia nelaime galėjo baigtis Pervalkoje vakar paryčiais kilęs gaisras. Ugnis įsiplieskė mokymo centre, kur stovyklavo 19 vyresniųjų klasių moksleivių ir 8 auklėtojai.

Kraupia nelaime galėjo baigtis Pervalkoje vakar paryčiais kilęs gaisras. Ugnis įsiplieskė mokymo centre, kur stovyklavo 19 vyresniųjų klasių moksleivių ir 8 auklėtojai.

Pažadino dūmai

Nelaimė nutiko 3.30 val. Pervalkoje įsikūrusiame Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre. Buvusią poilsiavietę centras buvo išsinuomojęs panaudai.

Nuo pirmadienio mokymo centre viešėjo Šv. Ignaco Lojolos kolegijos projekte "Pažvelk į profesijos pasaulį kitaip" dalyviai.

Gavę pranešimą, kad gaisras kilo mokymo centre, į įvykio vietą išskubėjo ugniagesiai.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Aurelija Lapaitė sakė, kad gaisrą gesino net penkios autocisternos.

"Dvi atvyko iš Nidos, dvi – iš Klaipėdos ir viena iš Juodkrantės. Pranešimą gavome iš vienos šio centro darbuotojų, kuri įsijungus priešgaisrinei signalizacijai pajuto dūmus. Administracijos darbuotojai pažadino miegančius moksleivius. Kai atvyko gaisrininkai, visi jau buvo išėję į lauką. Nė vienas žmogus nenukentėjo, visi liko sveiki ir gyvi", – pasakojo specialistė.

Jaunuoliai operatyviai buvo susodinti į autobusą. Netrukus visi stovyklos dalyviai juo buvo išgabenti į Kauną.

Pastatas sudegė

Pasak A.Lapaitės, gaisras stipriai nuniokojo mokymo centrą. Medinė 400 kv. metrų ploto poilsiavietės dalis visiškai sudegė.

"Pastatas buvo medinis, todėl taip ir nukentėjo. Likusi mūrinė dalis netinkama eksploatuoti, ji sulieta vandeniu. Nuardyta 200 kv. metrų pastato stogo", – tikino ugniagesių atstovė.

Įsisiautėjusį gaisrą pavyko lokalizuoti 6.36 val. Tačiau visiškai pastatą pavyko užgesinti tik apie 14 val.
Ugniagesiai aiškinasi, kas galėjo sukelti gaisrą. Kol kas keliamos įvairios versijos, tarp jų – ir padegimas.
Neringos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sunaikinimo.

Mokėsi pasirinkti profesiją

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro viešųjų ryšių koordinatorius Ignas Šalnaitis sakė, kad mokymuose nuo antradienio dalyvavo jaunimo grupė, kuri pasirinko specialius profesinio ugdymo kursus.

"Tai buvo paskutinė vykdomo projekto savaitė. Jaunuoliai Pervalkoje dalyvavo specialioje stovykloje. Mes džiaugiamės, kad visi liko sveiki ir gyvi, nes nelaimės pasekmės galėjo būti skaudžios", – akcentavo I.Šalnaitis.

Jaunuoliai pavakare pasiekė Kauną ir dalijosi išgyvenimais. Didesnio streso esą stovyklautojai nepatyrė.

"Visą vasarą Pervalkoje vyko išvažiuojamieji seminarai. Kiek žinau, pastatas buvo draustas. Nors nuostoliai greičiausiai bus nemaži", – pripažino mokymo centro atstovas.

Šioje stovykloje skirtingo amžiaus jaunuoliai buvo supažindinami su įvairiausiomis profesijomis.

GALERIJA

  • Paauglius pažadino gaisro tvaikas
  • Paauglius pažadino gaisro tvaikas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS