Pajūryje – triukšmingas vilniečių ūžavimas | Diena.lt

PAJŪRYJE – TRIUKŠMINGAS VILNIEČIŲ ŪŽAVIMAS

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai oficialiai dar nepradėjo sezono, o policijos pareigūnams jau tenka skubėti raminti įsismarkavusių poilsiautojų. Sekmadienį į Melnragę jie buvo kviečiami tris kartus. Ramybę drumstė viešai girtavę ir bjauriai besielgę atvykėliai.

Aplinkiniams – panieka

Sekmadienį pajūryje buvo fantastiškas oras. Šiluma viliojo žmones mėgautis pajūrio malonumais iki sutemų.

Tačiau Melnragės paplūdimyje nebuvo ramu.

Kažkokia suaugusių žmonių kompanija, įsitaisiusi apžvalgos aikštelėje, viešai girtavo, šūkaliojo, užgauliojo aplinkinius.

Žodžiu, aplinkui poilsiavusiems žmonėms nuo jų buvo ne tik nejauku, bet ir bjauru.

Šią suaugusių žmonių orgiją stebėjo ir pajūryje buvę vaikai.

Prieš 20 val. vienas klaipėdietis neapsikentė ir iškvietė policiją. Netrukus atvažiavo pareigūnai ir su triukšmadariais pasikalbėjo.

Atrodė, kad brandūs žmonės suprato savo klaidą, ir viskas tuo pasibaigs.

Pliaže – butelis viskio

"Vos pareigūnai įsėdo į automobilį, šie asmenys nusprendė išbandyti mano kantrybę. Pradėjo mane ir mano šeimą vytis ir įžeidinėti bei rodyti nepadorius gestus prie mano šeimos – žmonos ir mažamečių vaikų", – su savo socialinio tinklo draugais bei dienraščiu "Klaipėda" nemaloniais įspūdžiais dalijosi vyras.

Policininkams teko grįžti.

Pareigūnai užfiksavo, kad du kompanijos dalyviai buvo girti.

Vieno girtumas siekė 2,05 prom., kitas į alkoholio matuoklį įpūtė 2,49 prom.

Iš policiją iškvietusio vyro vaizdo įrašo akivaizdu, kad girtauta ten pat paplūdimio aikštelėje.

Atvirame polietileno maiše stovėjo apytuštis viskio butelis.

Šalia įžūliai besielgusių vyrų sukiojosi mergina su megafonu rankoje.

Piktinosi garsia muzika

Tą pačią dieną, kiek anksčiau nei įvyko minėtas incidentas, būta dar vieno skambučio uostamiesčio policininkams. Žmonės piktinosi per garsiakalbį sklindančia muzika.

Paprastai sezono metu per garsiakalbius skelbiama tik poilsiautojams svarbi informacija.

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki patikino, kad gelbėtojai pliažuose dar nedirba, tad ir garsiakalbiai dar neveikia.

Oficialiai vasaros sezoną gelbėtojai pajūrio paplūdimiuose pradės paskutinę gegužės dieną.

Belieka įtarti, kad muzika griaudėjo ne iš stulpuose įrengtų garsiakalbių.

Policijos pareigūnai sekmadienį vakare surašė du administracinių teisės pažeidimų protokolus. Nubausti girti vyrai pasisakė atvykę iš Vilniaus.

Ant rūbų – simboliai

Vienas atvykėlių bei garsiakalbį rankoje laikiusi mergina vilkėjo vienodais raudonais bliuzonais.

Tai byloja, kad kompanijos nariai priklauso tai pačiai organizacijai.

Ant raudono rūbo rankovės jie nešioja žydrą antsiuvą su geltonu Jogailaičių kryžiumi, ant krūtinės – kitas antsiuvas su Lietuvos trispalve. Po ja – užrašas "Domantai".

Kai pareigūnai atvažiavo antrą kartą tramdyti nepadoriai besielgusių vyrų, vienas jų demonstratyviai kažkam skambino, bandė kviesti pagalbą, vaidino turintį įtakingų pažįstamų.

Tiesa, uostamiesčio policijos patruliams tai įspūdžio nepadarė, jie pasielgė, kaip įstatymas numato bausti viešosios rimties trikdytojus.

Vis dėlto į policijos komisariatą girti vyrai kažkodėl nebuvo išgabenti.

Pastaruoju metu policininkams liepta įvykio vietoje surašyti protokolą, įspėti apie gresiančias dar rimtesnes pasekmes, jei pažeidėjai nesiliaus.

Gyvename asmens duomenų ypatingo saugojimo laikais, tad policijos pareigūnai žurnalistams nebegali atskleisti pažeidėjų vardų ir pavardžių.

Kokiai organizacijai, sambūriui ar draugijai atstovavo netinkamai pajūryje besielgę vilniečiai, pareigūnai tikino nežinantys.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Tam kur ei

Lietuvos (Vilniaus)Rytas atvaziavo ir padare jus be gandono , ir taip bus dar ilgai oi ilgai

Ei,

Miesto sargi(turiuo galvoje kandona) mes busim labai laimingi jei tokie ir panasus veikejai nevaziuos cia. Nebus tokiu valkatu,nebus ir ka tvarkytis.

Miesto sargas

Ei “klaipediečiai”filmuojantys,fotografuojantys ir rašantys pareiškimus bei žurnalistai ir komentatoriai- eikit visi tvarkyti savo bomžo Marselio lūšnu, nes tuoj apeisit utelėm ir žiūrkėm ir nieks pas jus išvis nevažiuos , tai bent užsiimsit geru darbu ir nauda bus akivaizdi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS