Palangoje girto baltarusio vairuojamas „Volvo“ rėžėsi į medį: turės atlyginti miestui padarytą žalą | Diena.lt

PALANGOJE GIRTO BALTARUSIO VAIRUOJAMAS „VOLVO“ RĖŽĖSI Į MEDĮ: TURĖS ATLYGINTI MIESTUI PADARYTĄ ŽALĄ

Naujametis savaitgalis daugiausia bėdų atnešė girtiems vairuotojams. Klaipėdoje ir Palangoje savo automobilius sumaitoję vyrai neišvengs dar didesnių nuostolių – pareigūnai ketina konfiskuoti jų vairuotų mašinų vertės sumą.

Sekmadienį paryčiais, kaip įtariama, girtas vairuotojas pakliuvo į garsiąją Klaipėdos gaudyklę – žiedinę Taikos ir Baltijos prospektų sankryžos duobę.

Kada tiksliai "BMW 530" peršoko žiedinės sankryžos atitvarą, nuvažiavo nuo sankasos ir apačioje apsivertė, nežinia.

Mašiną apačioje pamatė ir policijai pranešė kažkoks žmogus truputį po 5 valandos ryto.

Policininkai nustatė, kad automobilį vairavo 23 metų vaikinas. 5.45 val., kai policininkai jį sulaikė, jis buvo gerokai įkaušęs, matuoklis parodė 1,76 prom.

Pareigūnai vaikiną uždarė į areštinę.

Sekmadienio pavakare panaši istorija atsitiko Palangoje. Atšvęsti Naujųjų į mūsų kurortą atvykęs 42 metų Baltarusijos pilietis 17.06 val. vairuodamas automobilį "Volvo" Kontininkų ir Užkanavės gatvių sankryžoje rėžėsi į medį. Iššovusios saugos pagalvės apsaugojo baltarusį nuo didesnių sužalojimų, bet automobilis sumaitotas gerokai.

Smūgio būta nemenko, medis, į kurį atsitrenkė automobilis, pasviro ir galėjo nugriūti. Gelbėtojams teko jį nupjauti ir patraukti nuo kelio.

Avarijos užfiksuoti atvykę policininkai konstatavo, kad vairuotojas buvo girtas (2,35 prom.).

Svečio įspūdžius papildys apsilankymo areštinėje prisiminimai.

Kaip paaiškino Klaipėdos apygardos prokuroras Juozas Sykas, jau yra susiformavusi teismų praktika tokiais atvejais, kai girtas vairuotojas avarijos metu sumaitoja savo automobilį, konfiskuoti jo vertės daiktų ar pinigų sumą, lygią sveikos mašinos kainai.

To reikalauja ir Valstybinė mokesčių inspekcija, jos nuostata – konfiskuoti tik tinkamus naudoti daiktus.

"Kai girtas vairuotojas padaro žalos ir kitų asmenų ar savivaldybės turtui ar gamtai, šią žalą atlygina jo draudimo kompanija, tačiau vėliau regreso tvarka ši suma išreikalaujama iš kaltininko – girto vairuotojo", – paaiškino prokuroras J.Sykas.

Tai reiškia, kad baltarusis turės atlyginti Palangai padarytą žalą, o klaipėdietis – sumokėti už žiedinės sankryžos įrenginių sugadinimą.

Nuo gruodžio 27-osios iki sausio 2 d. Klaipėdos apskrityje pareigūnai vien reidų metu demaskavo 10 neblaivių vairuotojų, dar keli įkliuvo po skundų ar pačių sukeltų eismo įvykių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Morta

Jei būtų banderininkas iš Ukrų tai neatlygintų žalos, o miestas jam mokėtų žalą nuo nuvirtusio medžio....

Huinia

Rašinys apie nieką.medis užvirto ant mašinos.

Anonimas

Kiek dar bus straipsnių apie į Baltijos žiedą įkaitusią auto?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS