Palangoje nuo policijos bėgęs neblaivus vairuotojas atsitrenkė į namo tvorą | Diena.lt

PALANGOJE NUO POLICIJOS BĖGĘS NEBLAIVUS VAIRUOTOJAS ATSITRENKĖ Į NAMO TVORĄ

Palangoje nuo policijos bėgęs neblaivus vairuotojas atsitrenkė į namo tvorą.

Trečiadienį vakare Palangos gatvėmis, pažeisdamas daugybę eismo taisyklių, lėkė automobilis „Audi“, o jam iš paskos – policijos mašina su įjungtais švyturėliais ir sirena.

Gaudynės kurorte prasidėjo apie 18.30 val., kai policijai paskambinęs žmogus pranešė Klaipėdos plente matantis mašiną, kurios vairuotojas gali būti girtas. Tokią išvadą pranešėjas padarė matydamas keistus automobilio manevrus.

Policijos ekipažas tuo metu buvo visai netoli ir labai greitai netoli S. Dariaus ir S. Girėno gatvės pamatė apibūdintą „Audi“.

Automobilis važiavo į Palangos pusę. Pareigūnų reikalavimo sustoti vairuotojas nepaisė.

Priartėjęs prie žiedinės sankryžos su Vasario 16-osios gatve vairuotojas pasuko prieš eismą ir įsuko į vienpusio eismo gatvę, pasiekė Plytų gatvę, pasuko link Ganyklų gatvės ir bandė įsukti į Jūratės gatvę.

Pareigūnai visą laiką bandė atkreipti ne tik bėglio, bet ir aplinkinių dėmesį švyturėliais bei garsiniu signalu, taip siekdami užkirsti kelią nelaimei.

Kelio posūkyje vairuotojas nesugebėjo suvaldyti mašinos ir rėžėsi į privataus namo tvorą. Taip jo bandymas pabėgti iš įvykio vietos baigėsi.

Gaudynės, pasak Palangos policijos komisariato viršininko Algirdo Budgino, truko kelias minutes. Nors tvorą išvertė, vairuotojas avarijos metu nesusižeidė, pareigūnų vedamas jis ėjo pats.

Kai policininkai patikrino bėglio blaivumą, paaiškėjo tokio jo elgesio priežastis – alkoholio matuoklis parodė sunkų vairuotojo apgirtimo laipsnį – 2,84 prom.

38-erių palangiškis buvo išgabentas į areštinę, jo apklausa įmanoma tik tada, kai jis bus visiškai blaivus. Automobilis nugabentas į policijos aikštelę.

„Girtas vairuotojas nebuvo dingęs mūsų pareigūnams iš akių. Visos gaudynės užfiksuotos vaizdo registratoriais, todėl bus nesunku suskaičiuoti visus įvykdytus jo pažeidimus. Įvykio laikas buvo toks, kai pavasarėjančiose Palangos gatvėse buvo ir vaikštančių, ir važiuojančių. Vaizdo įraše matosi ir vyras su šuniuku. Mes neįlįsime į pažeidėjo galvą, bet sunku suprasti, ko jis tikėjosi bandydamas bėgti nuo policijos. Pasukęs žiedinėje sankryžoje prieš eismą ir įsukęs į siaurą vienpusio eismo gatvę jis galėjo bet kurią akimirką susidurti su atvažiuojančia mašina. Ačiū Dievui, kad tuo metu nepasitaikė jokia kita mašina ar pėstieji, priešingu atveju tragedijos nebūtų pavykę išvengti“, – teigė A. Budginas.

Pažeidėjui gresia baudžiamoji atsakomybė už vairavimą apsvaigus daugiau nei 1,5 prom. Be to, jam turėtų būti skirtos baudos už taisyklių pažeidimą bei sukeltą eismo įvykį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o kas už tvorą apmokės

mentai ar tas debilas

tų parazitų

buvo ir bus , kaip bebaustum...konfiskuoja mašinas, deda baudas , bet pasimoko tik vienetai .

Trikojis \\\\\.../////

Kada pagaliau sugriežtins bausmes už sunkų girtumą,tai žudikai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS