Palangoje staiga mirė jėgos aitvaru sportavęs vyras | Diena.lt

PALANGOJE STAIGA MIRĖ JĖGOS AITVARU SPORTAVĘS VYRAS

Kaituotojų bendruomenę sukrėtė tragiškas įvykis pajūryje netoli Palangos. Žmonos akivaizdoje su bangomis besigalynėjusį jėgos aitvaro aistruolį netikėtai ištiko mirtis. Apie valandą gaivintas vyras neišgyveno, spėjama, kad sustojo širdis.

Ketvirtadienį pūtė stiprus vėjas, purškė lietus. Kaituotojams toks oras – geidžiamiausias, todėl pajūryje tinkamo vėjo ir bangų gaudyti susirinko nemažai jėgos aitvarų entuziastų.

Tačiau netrukus pramogautojai tapo šiurpaus įvykio liudininkais. Apie 14 val. netoli kranto staiga susmuko 49-erių vyras. Teigiama, kad žmogų į krantą greitai partempė aitvaro burė, tačiau į sausumą ištraukė į pagalbą puolusi jo žmona, kuri taip pat kaitavo kartu.

Kas tapo pagrindine tvirto vyro mirties priežastimi, atsakys teismo medicinos ekspertai.

Moteris ėmė gaivinti savo vyrą atlikdama širdies masažą. Įvykio liudininkų teigimu, ji tai darė visą valandą, tačiau gyvybės ženklų nepavyko sulaukti.

Oficialus policijos pranešimas skelbia, kad vyras vandenyje susmuko 14.53 val., atvykę į įvykio vietą medikai niekuo padėti nebegalėjo, tik konstatavo jo mirtį.

Kas tapo pagrindine tvirto vyro mirties priežastimi, atsakys teismo medicinos ekspertai.

Įvykį matę žmonės svarstė dvi galimybes. Galbūt širdis neišlaikė didelio žvarbaus oro ir kūno temperatūros kontrasto. O gal apalpęs vyras sukniubo veidu į vandenį ir prigėrė.

Kaituotojų atstovai apgailestavo dėl šiurpaus įvykio ir gerais žodžiais minėjo velionį.

"Pažinojau, drūtas, gerai sudėtas, gerai plaukantis vyras buvo. Amžinąjį atilsį. Negaliu patikėti", – apgailestavo vienas kaituotojų.

Jis teigė, kad vyriškis netrukus būtų šventęs savo 50-metį.

Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Banglentininkai ir kaituotojai naudoja hidrokostiumus, kurie neleidžia sušalti net itin šaltame vandenyje. Šiuo metu jūros temperatūra netoli kranto siekia 9–10 laipsnių šilumos.

Kai kurie jėgos aitvarų sporto mėgėjai tikino, kad šaltas vanduo kartais iškrečia pokštų organizmui – staiga susitraukus kraujagyslėms žmogus net išgyvena haliucinacijas.

Didelis krūvis širdžiai ir kraujagyslėms gali būti nemenkas išbandymas ypač vyresnio amžiaus žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tolimas pažįstamas

Straipsnyje neminima, bet medikams atvykti prreikė visos valandos.

Tragiškas sportas

"Plaukantis vyras"... Net tokiame tragiškame straipsnyje neišvengiat klaidų... Gėda. Užuojauta šeimai, o žuvusiojo amžius toks, kad galėjo būti ir širdies problemos.

Nulis

Garbinga ir graži mirtis. Ne ligoninėje, ne lovoje, be kančių, be naštos kitiems, ne niurzgant ant viso pasaulio, o gėrintis pasauliu. Daugybė žmonių miršta daug kartų, užknisdami artimuosius savo irzliais skundais. O čia žmogus išėjo su besidžiaugdamas gyvenimu. Pagarba. Geriau mirti sportuojant nei verkšlenant lovoje du metus. Gyvenimas trumpas, reikia juo naudotis ir džiaugtis kiekviena diena. Ir mirti yra gera kiekviena diena. O kadangi jis mirė, tai kažkur tą akimirką gimė naujas žmogeliukas. Gyvenimas ir mirtis yra greta ir jie tęsiasi. Pagarba velioniui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS