Palangos kelyje – vėl skaudi nelaimė: į medikų rankas perduotas partrenktas pėsčiasis | Diena.lt

PALANGOS KELYJE – VĖL SKAUDI NELAIMĖ: Į MEDIKŲ RANKAS PERDUOTAS PARTRENKTAS PĖSČIASIS

Palangos kelyje vėl užfiksuotas skaudus įvykis – ketvirtadienį apie 21 val. ties Kalotės kaimu automobilis „Mazda“ kliudė į važiuojamąją kelio dalį išėjusį 1960 m. gimusį vyrą. Žmogus išvežtas į ligoninę.

Automobilį vairavo 1963 m. gimęs vyriškis. Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 281 str.

Kodeksas byloja, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tame pačiame kelyje gruodžio 29 d. apie 18 val. buvo mirtinai sužalota moteris.

Tuomet automobilis „BMW 225XE“, vairuojamas 2003 m. gimusio vyro, partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį išėjusią pėsčiąją.

Parkritusią moterį iš karto pervažiavo iš paskos važiavęs automobilis „Mercedes Benz C220“, vairuojamas vyro, kuris gimęs 2001 m. Per eismo įvykį 1962 m. gimusi pėsčioji žuvo.

Ketvirtadienį, vos nežymiai pasnigus, Klaipėdoje ir apylinkėse pasipylė pranešimai apie eismo įvykius.

Palangos kelyje, netoli Jakų žiedinės sankryžos, į atitvarus trenkėsi „Renault“ automobilis.

„Nesveikai slidu“, – taip vairuotojai socialiniame tinkle apibūdino situaciją.

Eismas: dėl slidžių kelių uostamiestyje užfiksuota ne viena avarija. Facebook“ paskyrų „Klaipėdos reidai II“ nuotr.

Kitas vairuotojas internete pasakojo, kad vos išvengė susidūrimo.

„Buvo vietos „mestis“ į šoną. Kol „žiedą“ apsukau, jau buvo „susikalusiųjų“. Tame ruože formuojasi spūstys“, – pranešė vairuotojas.

Viena vairuotoja tikino, kad jos automobilio padangos puikios, o pati mašina turi keturių varomų ratų transmisiją, tačiau jos transporto priemonę vis tiek „nešiojo“ į šonus, it važiuotų stiklu.

Kita vairuotoja patikino, kad ne tik Palangos kelyje, bet ir Klaipėdos gatvėse taip pat keturių varomų ratų automobiliu jai teko važiuoti 30 km/val. greičiu, nes buvo itin slidu.

Paliko: kai kurie automobiliai po eismo įvykių taip ir liko stovėti pakelėse. Gretos Namentkevič nuotr.

Avarijų ketvirtadienį būta ir pačioje Klaipėdoje. Vien Taikos prospekte, beveik toje pačioje vietoje, įvyko dvi avarijos per pusdienį. Viename eismo įvykyje dalyvavo vairavimo mokyklos automobilis.

Dar viena avarija nutiko Tilžės gatvėje. Vairuotojai keiksnojo kelininkus ir skundėsi slidžia danga.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nevairuojanti

pritariu, pėstieji patys nesisaugo o nori kad juos saugotų vairuotojai, juk mašinos su šviesomis ir matai kad šviečia ar iš priekio ar iš nugaros tai pasitrauk ė pakraštį aarba net lipk į pusnį jei saugai save

Xxx

Bet tie pestieji tai durniu gauja,žiemos metas,mašinos ir taip vos kruta kelyje, nes slidu, gali nesustabdyti mašinos pamatęs pėstieji.O tie idiotai pėstieji, be smegenų eina ,mat saugok jį.Nuprotejo nuo skiepų.Kaip kates Černobylio po atominės avarijos nereagavo i karines mašinas ,jas ten treaškė keliuose o jos nesitraukė nuo kelio.

Nata

Ir vėl vairuotojas ane kaltas, o dvikovai briedžiai tai nekalti, kad vaikšto ne vietoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS