Pareigūnai gaudys greičio mėgėjus | Diena.lt

PAREIGŪNAI GAUDYS GREIČIO MĖGĖJUS

Policijos pareigūnai ketina be išlygų bausti visus vos kilometru leidžiamą greitį viršijusius vairuotojus.

Tiesa, tokiomis griežtomis sankcijomis grasinama tik šį ketvirtadienį. Vadinamoji nulinė tolerancijos riba galios tik parą, tačiau pareigūnai greičio kontrole žada užsiimti ir po to – iki balandžio 24 d.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai jungiasi prie balandžio 18–24 d. vykstančios Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotos prevencinės priemonės „Važiavimo greičio kontrolė“. Šią priemonę atlieka daugiau nei 20-ies Europos šalių Kelių policijos pareigūnai, tarp jų – ir Lietuvos.

Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad balandžio 21 d. (ketvirtadienį) rengiama specialioji 24 valandų policinė priemonė „Greitis“ (Speed marathon). Lietuvoje ši vienadienė priemonė pavadinta „Pamėgink važiuoti saugiu greičiu. Turėtų patikti...“.

Tai reiškia, kad ne tik policijos pareigūnų rankose esantys greičio matavimo įtaisai, bet ir stacionarios greičio matavimo sistemos fiksuos visas transporto priemones, netaikant jokios tolerancijos, ir vairuotojai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

Tokia akcija pirmą kartą buvo rengta pernai vasarą. Tą dieną eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus, o rugsėjo pirmąją savaitę, kai vyko akcija, nežuvo nė vienas vaikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Zenonas Priekuliškis

Berods seimo narys Martišauskas iš 60 km/val pataisė į 50 km/val. Reikėjo pasirodyti protingu. Būtina kuo skubiau gražinti 60 km/val. Kas nesugeba vairuoti lai važiuos 50 km/val. Kuo greičiau išsivažinės, tuo tyresnis bus oras.

Raivo

Legalus budas papildyti biudzeta. Labai idomus momentas, jog Europoje nera taikoma nuline paklaida. Tai yra neteiseta, bet Lietuvoje yra praktikuojamas sito tipo plesikavimas..

Malka

Geriau automobiliu vagis gaudytu, juk visi jie yra zinomi. Taciau kazkaip yra uzmerkiamos akys...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS