Plaštakės Klaipėdoje kainų dar nekelia: už valandą prašo 100 eurų | Diena.lt

PLAŠTAKĖS KLAIPĖDOJE KAINŲ DAR NEKELIA: UŽ VALANDĄ PRAŠO 100 EURŲ

Klaipėdoje prostitucijos reikalai nesikeičia – rinkos dėsniai čia veikia visa jėga – yra pasiūla ir paklausa, o kainos už šias paslaugas kol kas nekyla.

Apsimeta klientais

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai, dirbantys nusikaltimų prevencijos srityje, gegužę vykdė jiems įprastas užduotis.

Be kitų patikrų, jie stebėjo interneto skelbimus ir tikrino, ar apie intymias paslaugas Klaipėdoje pasiskelbusios moterys tikrai dirba prostitutėmis.

Gegužę pareigūnai surengė keturis reidus.

Šioje pikantiškų paslaugų srityje tai atrodo įdomiai – pareigūnai skambina skelbimuose nurodytais telefono numeriais ir, apsimetę klientais, vyksta į prostitučių nurodytus butus.

Kai užfiksuojamas pinigų paėmimo faktas, policininkai atskleidžia savo atvykimo tikslą ir imasi administracinės teisenos procedūrų.

Nutvėrė tik užsienietes

Taip buvo demaskuota 14 pažeidėjų.

Penki jų – paslaugų gavėjai, tai yra vyrai, kurie jau buvo pasinaudoję perkamomis lytinėmis paslaugomis.

Panašu, kad visi jie – mūsų šalies piliečiai. Juos pareigūnai nutvėrė išeinančius iš prostitučių namų.

Pareigūnai nubaudė ir devynias perkamos meilės fronto darbininkes. Per mėnesį neidentifikuotas nė vienas prostitucija besiverčiantis vyras.

"Aštuonios baudomis nubaustos moterys – ukrainietės, viena – brazilė", – apie patikrų rezultatus pasakojo Klaipėdos AVPK Viešosios tvarkos tarnybos vadovas Darius Petraitis.

Tai buvo moterys nuo 25-erių iki 44-erių.

Uždirba per porą valandų

Penkios moterys šiais metais sulaikytos draudžiama veikla besiverčiančios ne pirmą kartą, todėl joms skirta didesnė bauda.

Įstatymas pirmą kartą nutvertam asmeniui už vertimąsi prostitucija numato baudą nuo 90 iki 140 eurų. Pakartotinai įkliuvęs asmuo baudžiamas nuo 140 iki 300 eurų bauda.

Įstatymo numatytos baudos nėra šioms moterims problema, tokią pinigų sumą jos uždirba vos per porą valandų.

Latvijoje prostitucija senokai legalizuota. Tik vargu ar kas nors lygino mūsų pareigūnų surenkamas baudas su latvių prostitučių sumokamais mokesčiais.

Prostitucijos legalizavimo šalininkai kalba apie tokias paslaugas teikiančių moterų visokeriopą saugumą, pradedant jų sveikatos priežiūra ir baigiant prekybos žmonėmis prevencija.

Tačiau Lietuvoje visa tai – nė motais.

Informacija – vieša

Kalbėdamas apie gegužę nubaustas moteris D.Petraitis patikino, kad visos jos dirba be sutenerių, tad apie prekybą žmonėmis nėra duomenų.

Rasti skelbimų apie Klaipėdoje dirbančias plaštakes nesunku. Net viešai skelbiamose reklamose jos praneša, kad už pusvalandį paslaugos ima 50 eurų, valandos kaina – apie 100 eurų.

Viena besireklamuojanti mergina nurodė dar konkrečiau: 15–20 min. masažu vadinama paslauga verta 30 eurų, pusvalandis – 50 eurų, 45 min. – 60 eurų, už valandą ji ima 70 eurų.

Skelbimo apie malonų laiko praleidimą ir masažą autorė save apibūdina kaip stambesnio kūno sudėjimo, trečio dydžio (tikėtina, kalba apie biustą) blondinę, gražių veido bruožų.

Lytinių paslaugų reklamai vartojamos anglų, lietuvių ir rusų kalbos, yra ir moterų nuotraukų.

Skelbimai apie mūsų mieste teikiamas lytines paslaugas pareigūnų nestebina. Tai yra vienas informacijos šaltinių jų tyrimams.

Neretai apie viešnamiais paverstus nuomojamus butus policininkams praneša ir kaimynai.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

O kiek praso

pede rastai? lgbt neleidzia parasyti?:-))))

"VIPUBLIC GYM"

"VIPUBLIC GYM"

Patikrinta informacija

Ir sitoje srityje Lietuva aplenke kainom, Olandijoje, Voketijoje, Anglijoje 30 kainuoja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS