Po incidento – kaltinimai klaipėdiečiui: ar vyras tikrai mušė paauglius? | Diena.lt

PO INCIDENTO – KALTINIMAI KLAIPĖDIEČIUI: AR VYRAS TIKRAI MUŠĖ PAAUGLIUS?

Klaipėdiečių pora, auginanti mažą dukrelę ir besilaukianti antros atžalos, pateko į nepavydėtiną situaciją, kurią išaiškinti galėtų padėti liudininkai. Įvykį, kuris minimas ikiteisminiame tyrime, matė daug suaugusių žmonių, tikėtina, kad jis ne vienam įstrigo atmintin.

Išsigando dėl vaiko

Buvo karštas birželio 29-osios vakaras. Tada daugelis ieškojo atgaivos, o mažų vaikų turintys klaipėdiečiai atsivesdavo atžalas į neseniai įrengtą erdvę prie Jono kalnelio, kur iš grindinio trykšta fontanai.

Mažyliai pamėgo ten lankytis, tėvai nedraudžia jiems lakstyti ir taškytis, nes toje vietoje neleidžiama važinėti net dviračiais.

„Galėjo būti apie 18 valanda, nes darbo laikas buvo pasibaigęs. Mūsų ketverių metų dukrelė, kaip ir daug kitų vaikų, bėginėjo fontanų zonoje. Joje mačiau net vaikščioti negebantį vaikutį. Staiga dviračiais atvažiavo pora paauglių, didžiuliu greičiu jie lėkė tarp mažylių, vienam jų pralėkė vos ne per galvą. Vaizdas buvo sukrečiantis. Vaikus stebėję tėvai ėmė šaukti, kad paaugliai važiuotų iš šios vietos, bet jie nepakluso, pro pat mažuosius pravažiavo gal penkis kartus. Paaugliai rodė mums, suaugusiems žmonėms, didįjį pirštą, keikėsi rusiškai ir angliškai, tyčiojosi. Žmonės piktinosi tokiu paauglių elgesiu“, – pasakojo pavardės nepanoręs skelbti mažos mergaitės tėtis Aidas.

Tikrajai tiesai nustatyti būtų labai naudingas liudininkų pasakojimas.

Fontanams nustojus purkšti, Aidas su žmona aprengė dukrelę ir pamažu patraukė link senosios turgavietės.

Sugriebė už vairo

Pakeliui yra vaikų žaidimo aikštelė. Šeima jau buvo visai netoli jos, kai paaugliai atvažiavo priešais juos.

„Mergaitė važiavo tiesiai į mane, šalia ėjo mano dukrelė, žmona buvo kiek atsilikusi. Jei būčiau nesugriebęs už vairo, paauglė būtų partrenkusi mano dukrą. Pradėjau šaukti, ką jie daro, ar jie kvaili, raginau važiuoti lauk. Žadėjau iškviesti policiją. Didžioji mano klaida, kad tada to nepadariau, bet jei dėl kiekvieno nieko kviesčiau policiją, niekam daugiau neliktų laiko. Vaikinukas stovėjo ir tylėjo, o paauglė isteriškai rėkė su keiksmažodžiais ir ėmė man grasinti. Nesiryžčiau kitam pakartoti tos mergaitės išrėktų bjaurių  žodžių. Mačiau, kad tie vaikai visai nesiruošia išvažiuoti iš aikštelės. Atsisukau į žmoną ir paprašiau kviesti policiją. Labai griežtai pareikalavau, kad paaugliai pasakytų savo pavardes. Tada berniukas tarstelėjo, kad jie išvažiuoja. Paleidau mergaitės dviratį ir jie abu nuvažiavo, nors mergaitė ir toliau badė orą didžiuoju pirštu. Mačiau, kad jie kažkam skambino, mes tuo metu sėdome į mašiną ir išvažiavome“, – pasakojo vyras apie birželio 29-osios įvykius.

Pradėjo tyrimą

Sutuoktiniai labai apsiriko manydami, kad tuo incidentas baigėsi.

Po kelių savaičių Aidą iškvietė į policiją, jis sužinojo, kad paaugliai jį apkaltino abu juos sumušus.

Vienintelis būdas įrodyti, kad vyras pasakoja teisybę ir nemušė paauglių, rasti įvykio liudininkų.

Pora prisimena, kad tada netoliese ant suoliuko sėdėjo pagyvenusi moteris, ji viską matė.

Pora paprašė atsiliepti liudininkus per socialinį tinklalapį „Facebook“.

Viena moteris parašė komentarą, esą ji tą vakarą matė vyrą, barantį paauglius, ir teigė galinti paliudyti, kad smurto prieš nepilnamečius jis nevartojo.

Įvykį tirianti pareigūnė Simona Tiškuvienė patvirtino, kad tiria tokį atvejį ir patikino, kad  tiesai nustatyti būtų labai naudingas liudininkų pasakojimas.

Kol kas policininkai negali pasakyti, kas šioje situacijoje – teisus.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

to a s `юмором

..Подростки сейчас очень знают свои праваи слишком манипулируют родителями... А, ведь раньше как было как!- сидят два старичка- на скамеечке .. и, если мы много шумели-То дедаы--Владас и Степан Нам просто говорили- " вот вернутся ваши папы и мамы с работы( все раскажем про ваши Фулиганства) и будет вам всем ремня и по голой попе.. и Разбегались мы все кто куда-- и Антанас , Вовка и девочки-Лайма, Галя. и Ниёля..Ну, кто из нас хотел вечером хотел-получить , вместо конфет..--ремня.. по голой попе??:))

Norėjot į EU, dabar kentekit

Vat jums iskrypusio Briuselio nurodymai gyventi pagal jų standartus:( Paaugliai mes kai buvome buvo pagarba suaugusiems. O dabar yra tragedija su supuvusia EU sistema.

a

Подростки сейчас очень знают свои праваи слишком манипулируют родителями.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS