Vaikai paplūdimyje rado narkotikų: čia jie atsidūrė ne atsitiktinai? | Diena.lt

VAIKAI PAPLŪDIMYJE RADO NARKOTIKŲ: ČIA JIE ATSIDŪRĖ NE ATSITIKTINAI?

Karklės paplūdimyje vaikai žaisdami rado stiklainį su kanapėmis. Kieno yra šie narkotikai, aiškinasi Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai.

Sekmadienį vakare, apie 18.30 val., Karklės paplūdimyje žaidė du berniukai.

9-erių ir 12 metų vaikai netoli persirengimo kabinos kasė smėlį ir aptiko netikėtą radinį. Tai buvo stiklainis su paketėliais.

Kai vaikai parodė radinį tėvams, suaugusieji iškart suprato, kad nutylėti apie jį negalima. Netrukus informacija apie stiklainį su aitriai dvokiančia augalinės kilmės medžiaga pasiekė policiją.

Į įvykio vietą atvyko ir pirmuosius tyrimo veiksmus atliko miesto policijos komisariato pareigūnai.

Paaiškėjo, kad stiklainyje yra 40 paketėlių. Kiek augalinės kilmės medžiagos jame buvo iš viso ir ar šios kanapės gali būti priskiriamos narkotinėms medžiagoms, atsakys kriminalistikos ekspertai.

Pirmadienį Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai dar tik laukė, kol juos pasieks surinkta medžiaga. Šio komisariato tyrėjai atliks ikiteisminį tyrimą.

Kol kas nusikaltimas kvalifikuojamas kaip neteisėtas narkotinių medžiagų įgijimas ir laikymas neturint tikslo jas parduoti ar kitaip platinti. Už šį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pareigūnai juokaudami spėlioja, kad taip kvaišalų platintojai ruošiasi mėnesio viduryje Karklėje vyksiančiam jaunimo mėgstamos muzikos festivaliui.

Labai tikėtina, kad, paslėpus sutartoje vietoje narkotikus, vėliau jie platinami. Pirkėjas paprastai pirma pardavėjui sumoka pinigus ir tik po to sutartoje vietoje pasiima „prekę“. Apie tai kartais sužino ir niekuo dėti žmonės.

Pietinėje miesto dalyje prie buvusios laivininkų mokyklos bendrabučio žmonės kartais girdi keistus pokalbius telefonu, kai koks įširdęs narkotikų prekeivių klientas sutartoje vietoje neranda „prekės“ ir telefonu garsiai bando išsiaiškinti, po kuriuo krūmu ji paslėpta.

Klaipėdos rajono policijos viršininkas Ramūnas Stasiulis teigė, kad pastaruoju metu Karklėje nebūta įvykių, susijusių su narkotikų disponavimu ir platinimu.

Kas kita Karklėje rengiami festivaliai. Nors policijos atstovai iš anksto skelbia, kad festivalio metu rengs patikras, kasmet nutveriama ir kvaišalų vartotojų, ir platintojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

galvoju...

Nu naujiena, nebėra apie ką rašyti, pritrūko mąstysenos ? )

geda

Klausineti skaitytoja nauja mada?

taigi

Sandėliuoja laisvės parcyjos festivaliui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS