Policijai įkliuvo skrajojančiu olandu pramintas vagišius | Diena.lt

POLICIJAI ĮKLIUVO SKRAJOJANČIU OLANDU PRAMINTAS VAGIŠIUS

Policijos kaip dingęs be žinios ieškotas vilnietis Nauris Astrauskas, pasirodo, visą sausio mėnesį blaškėsi po Lietuvą, įvairiose degalinėse vogdamas dyzeliną. O nugvelbtais degalais N.Astrauskas vežiodavo pakeleivius įvairiausiais maršrutais.

Ieškojo kaip dingusio

Dėl prieš pat Kūčias dingusio 34 metų vilniečio pareiškimą policijai buvo parašę šio vyro artimieji. Žmonės sielojosi, kad vilniečio gali nebebūti tarp gyvųjų.

Tačiau po savaitės policijos pareigūnai gavo žinių, kad šis vilnietis automobiliu "Mitsubishi Carisma" važinėjo po Kėdainius.

Netrukus įvairiuose šalies miestuose degalinių operatoriai ėmė fiksuoti vieną ir tą patį automobilį, į kurio baką vairuotojas prisipildavo degalų ir nuvažiuodavo nesumokėjęs.

"Įvairiuose miestuose pradėta apie 10 ikiteisminių tyrimų. Tačiau dar tiek pat yra administracinių bylų, nes buvo įsipilama neviršijant 100 litų sumos. Klaipėdos mieste užfiksuota 8 tokios vagystės", – pasakojo Kretingos policijos komisariato viršininkas Arūnas Merkelis.

Skrajojančiu olandu pramintas vagišius paskutinį kartą Klaipėdos apskrityje buvo pastebėtas sausio 26 dieną Skuode, kur įsipylęs degalų skubiai pasišalino.

N.Astrausko vairuojamas mėlynos spalvos "Mitsubishi Carisma" jau buvo žinomas Kretingos policininkams. Vyrai surengė pasalą Skuodo ir Kretingos rajonų paribyje, tačiau vagišius pasuko kita kryptimi ir paspruko.

Atpažino mašiną

Pirmadienį pareigūnai išvydo Kretingoje važiuojantį tą patį automobilį.

"Jis turėjo savotiškų įsimintinų ženklų – neįprasta spalva, įmantresni ratlankiai, galinis aptakas. Pareigūnai atpažino mašiną ir sustabdė patikrinti", – pavaldinius už akylumą gyrė A.Merkelis.

Prie vairo sėdėjęs N.Astrauskas aiškino, jog yra meistras, plytelių klijuotojas. Vairuotojas jau buvo spėjęs ant galinės sėdynės įsisodinti pakeleivį, kurį vežė į Tauragę, o iš Kretingos žadėjo paimti dar vieną keleivį.

Keleivių vyras ieškodavo autobusų stotyse, kiti jį susirasdavo vienas kitam perduodami telefono numerį.

Vairuotojas pasirodė esąs išgėręs, jam nustatytas 0,91 prom. alkoholio.

Važinėjo vogtais numeriais

Patikrinę automobilį pareigūnai rado vogtus valstybinius numerius.

"Jis vogdavo užsidėjęs veidą maskuojančius gobtuvus, naudojo nuo Panevėžyje registruoto "Peugeot 406" pavogtus valstybinius numerius", – pasakojo A.Merkelis.

N.Astrauskas pakeleivius veždavo tikrą valstybinį numerį pritvirtinęs prie automobilio, o vogtuosius slėpė mašinoje iki vagysčių.

Vilnietis sulaikytas ir bus perduotas į tą policijos komisariatą, kurio prižiūrimoje teritorijoje bus nustatytas didžiausias vagysčių skaičius.

Kol kas neaišku, kur vyras nakvojo visą sausio mėnesį, tačiau jau dabar žinoma, kad vogtu dyzelinu jis buvo spėjęs apkeliauti visą Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS