Policininkai surengė reidą | Diena.lt

POLICININKAI SURENGĖ REIDĄ

Uostamiesčio Kelių policijos biuro pareigūnai, pasiryžę išmokyti vairuotojus sėsti prie vairo tik visiškai blaivius, šeštadienį anksti ryte surengė didelį reidą. Ir neapsiriko.

Uostamiesčio Kelių policijos biuro pareigūnai, pasiryžę išmokyti vairuotojus sėsti prie vairo tik visiškai blaivius, šeštadienį anksti ryte surengė didelį reidą. Ir neapsiriko.

Jau šeštą ryto keturiolika pareigūnų pradėjo stabdyti automobilius Šilutės plente. Baravykų viliojami į miškus žmonės pirmąją savaitgalio dieną pakilo anksti, pareigūnai stebėjosi, koks intensyvus tąryt Klaipėdoje buvo eismas.

Per porą valandų policininkai patikrino 340 vairuotojų.
Paaiškėjo, kad ne visi jie buvo blaivūs. Tiesa, keli vyrai įpūtė į alkoholio matuoklį mažiau nei leistina girtumo riba – iki 0,4 promilės.

Bet keturi nebuvo spėję pakankamai prablaivėti po linksmybių išvakarėse ir įkliuvo policininkams. Jiems kelionę į miškus teko atidėti.

Pareigūnai nutvėrė ir kelis vairuotojus, laiku nepasirūpinusius savo transporto priemonių technine apžiūra, keli buvo pamiršę namie dokumentus, kai kurie klaipėdiečiai vairavo neprisisegę saugos diržo.

Po valandos kelių policininkai jau stabdė mašinas
Šiaurės prospekte, o kiek vėliau persikėlė į Liepų gatvę.
Jiems įkliuvo ir kiek daugiau nei leidžiama į matuoklį įpūtęs sunkvežimio vairuotojas.

Beje, šis vyras kitoje miesto vietoje tądien buvo sustabdytas dar kartą, tačiau jis jau buvo blaivesnis nei pirmąjį kartą, ir alkoholio matuoklio rodmenys neleido jo vėl bausti.

"Tokie reidai naudingi ne tik todėl, kad pašaliname iš mūsų gatvių neblaivius vairuotojus, bet ir todėl, kad mūsų žmonės vis labiau įsisąmonina, kad kelių policininkai gali juos pričiupti bet kuriuo paros metu ir bet kurioje miesto gatvėje. Palaipsniui mūsų gatvėse darosi saugiau, nebeįkliūva sunkiai apgirtusių vairuotojų, tačiau kol kas džiaugtis neverta", – teigė nuo ankstyvo šeštadienio ryto miesto gatvėse patruliavusiems pareigūnams vadovavęs uostamiesčio Kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Mindaugas Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kistina

kuo daugiau reidu tuo maziau pijoku vairuojanciu tuo mes saugesni

jei

nenusižengei, neįsižeisi, labai jau daug ereliuojančių, nedraugiškų, mokykimės pakantumo.

Čia

Ne reidai,o komendanto valanda . Jei aš nevartoju alkoholio tai kodėl turiu įrodinėti tai ko nepažeidžiau? Tokie policijos veiksmai žemina žmogaus orumą. Jei iš 340 patikrintų tik keli neblaivūs,baisi jau čia prevencija.Nusižengė KET tai ir tikrinkite visais aspektais,o dabar reikia nereikia pūsk ir tiek.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS