Praeivę užpuolusio šuns šeimininkei skirtas laisvės apribojimas, konfiskuotas augintinis | Diena.lt

PRAEIVĘ UŽPUOLUSIO ŠUNS ŠEIMININKEI SKIRTAS LAISVĖS APRIBOJIMAS, KONFISKUOTAS AUGINTINIS

  • 15

Klaipėdoje praeivę užpuolusio šuns šeimininkei teismas skyrė laisvės apribojimą ir konfiskavo šunį.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose trečiadienį paskelbtu nuosprendžiu klaipėdietė nuteista už tai, kad dėl neatsargumo nesunkiai sužalojo žmogų.

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad pernai birželio 21 dieną, apie 8 val., Liubeko gatvėje O. M. agresyvų labradoro mišrūno veislės šunį viešoje vietoje vedžiojo tik su pavadėliu, be antsnukio, nesutrumpino pavadėlio ir tvirtai nelaikė augintinio, kad jis negalėtų pasiekti kitų žmonių.

Teismas nustatė, kad šuns savininkė pažeidė teisės aktuose nustatytą bendrąją pareigą kiekvienam asmeniui laikytis tokio elgesio taisyklių, kad savo veiksmais (veikimu, neveikimu) nepadarytų kitam asmeniui žalos, taip pat neužtikrino, kad jos laikomas gyvūnas nekeltų grėsmės žmonių, kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui.

Be antsnukio vedžiojamas šuo užpuolė pėsčiųjų taku pro šalį einančią N. Š., kojomis pargriovė ją ant šaligatvio, įkando nukentėjusiajai į dešinę ranką ir nepaleisdamas draskė, tuo padarydamas nukentėjusiajai nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Kaltinamoji teisme savo kaltę pripažino ir paaiškino, kad ji su šuniu ėjo pasivaikščioti. Šuo pamatęs einančią moterį nubėgo prie jos. Šuns savininkė pasakojo mačiusi, kaip moteris krito, o šuo moteriai įkando į ranką. Nuteistoji tvirtino, kad augintinis pratempė pavadėlį ir jis pailgėjo.

Pro šalį ėjusio vyro šuns savininkė paprašė iškviesti pagalbą.

Moteris pasakojo, kad 26 kilogramus sveriantis labradoro mišrūnas buvo įkandęs ir jai pačiai, tvirtino, kad šuns nepavyko išauklėti, ji teigė neturėjusi augintiniui antsnukio.

Klaipėdietė nukentėjusiosios atsiprašė ir gailisi dėl įvykio.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, jog kaltinamoji padarė vieną neatsargų nusikaltimą, savo kaltę pripažino, atsižvelgė ir į byloje nustatytą jos atsakomybę lengvinančią aplinkybę, nenustačius jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių, į tai, kad ji anksčiau neteista, bausta administracine tvarka.

Moteriai skirta galutinė šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė be intensyvios priežiūros.

Bausmės vykdymo laikotarpiu klaipėdietė privalės būti savo gyvenamojoje vietoje nuo 22 iki 6 val., toliau dirbti, o jo netekus, pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.

Teismas taip pat tenkino nukentėjusiosios pareikštą civilinį ieškinį dėl beveik 520 eurų turtinės žalos ir 2,5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo, nusprendė konfiskuoti kaltinamajai priklausantį šunį.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

VISUS ŠUNŲ SAVININKUS ANT TRUMPO PAVADĖLIO.....IR Į BŪDĄ SU GROTOMIS.

KAIP

šuo gali nubėgti, jei ANT pavadėlio??? ,,..Nuteistoji tvirtino, kad augintinis pratempė pavadėlį ir jis pailgėjo.'' Tokiomis pasakomis tiki TIK idiotai.

KOKS čia laisvės apribojimas?

nuo 22val..iki 6 val būti namuose. Tokių laiku dauguma MIEGA, ar būna namuose. REALIAI-JOKIO laisvės apribojimo. KLOUNAI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS