Siekė sukiršinti su visuomene | Diena.lt

SIEKĖ SUKIRŠINTI SU VISUOMENE

"Štai kokie mano margučiai! O va, kaip šiemet papuošiau eglutę... Mano pirmieji grybai ir konservuoti agurkai", – tokie įrašai bei juos iliustruojančios nuotraukos nėra vienintelis dalykas, kam reikalingas "Facebook". Esama tokių veikėjų, kurie socialinį tinklą išnaudoja kitiems žmonėms juodinti visuomenės akyse.

Nusikaltimai – ne tik pelnui gauti

Nusikaltimai elektroninėje erdvėje tampa vis įvairesni.

Interneto platybėse ne tik sukčiaujama, viliojami elektroninės bankininkystės kodai, ne tik stengiamasi pasipelnyti svetima sąskaita bei svetimu vardu imamos greitosios paskolos.

Vis dažniau siekiama elektroninėje erdvėje juodinti kitus žmones, įžeidinėti bei skelbti netiesą, o tuo pat metu griauti gerbiamų asmenų autoritetą.

Pastaruoju metu atsiranda vis daugiau žmonių, kurie sukuria socialinio tinklalapio profilį svetimu vardu.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Jurijus Domnėnko teigė, kad taip elgiamasi ne tik dėl pokšto.

Draugai suprato – rašo kitas

J.Domnėnko vadovaujami pareigūnai šiuo metu aiškinasi šmeižto ir įžeidimų virtinę, prisidengus feisbuko tinklalapyje sukurtu visuomenėje pagarbos pelniusio žmogaus vardu parengtu profiliu.

Ne vieną mėnesį žmonės stebėjosi, kad žinomas Kretingos rajone gyvenantis žmogus, bendraudamas internetu, ėmė elgtis nesuvokiamai nepagarbiai kitų žmonių atžvilgiu: rašė niekinamus atsiliepimus, įžeidžius komentarus, šmeižė draugus, dėstė tikrovės neatitinkančius faktus, dėjo keistas nuotraukas, susirašinėjo svetimu vardu.

Pradžioje paskaitę tokias rašliavas žmonės nustebo, po kiek laiko ėmė piktintis, o galiausiai suprato, kad jų pažįstamas asmuo taip pasielgti negalėjo.

Pasipylė komentarai, kuriuose gyventojai tikino suprantantys, kad garbaus asmens vardu pasivadinęs žmogus siekia sumenkinti jo autoritetą visuomenės akyse, sukiršinti jį su pažįstamais ir nepažįstamais, bet jį gerbiančiais žmonėmis.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Ilgą laiką pats žmogus, kurio vardu buvo manipuliuojama, nežinojo, jog tai vyksta, paskui tikėjosi, kad jo vardą teršiantis asmuo nutrauks savo veiksmus.

Bet kai šis peržengė ribą ir pradėjo kenkti ne tik pasisavinto vardo savininkui, bet ir kitiems žmonėms, šmeižiamas žmogus kreipėsi į policiją.

Kai žmogus pats parašė laišką socialinio tinklo "Facebook" administratoriams, atsako nesulaukė. Tai tapo dar viena priežastimi kreiptis į policiją.

Pareigūnai įsitikinę, kad demaskuoti šmeižiką pavyks. Pirmiausia ketinama atidžiai peržiūrėti, ką ir kaip rašė šmeižikas, galbūt pats nukentėjusysis pateiks savo versiją.

Tikimasi, kad socialinio tinklalapio administratoriai greitai sureaguos į policijos prašymą.

Bylos ėmęsi pareigūnai dar neapklausė nukentėjusiojo, šis žmogus yra išvykęs iš Lietuvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Antivatnykas

Straipsnis apie nieką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS