Skaičiuoja tūkstantinius nuostolius: vandalai nuniokojo paplūdimių įrangą | Diena.lt

SKAIČIUOJA TŪKSTANTINIUS NUOSTOLIUS: VANDALAI NUNIOKOJO PAPLŪDIMIŲ ĮRANGĄ

Pirmojoje Melnragėje žiemos sezonui suvežtos persirengimo kabinos, gelbėtojų postai ir suoliukai, skirti poilsiautojams, rasti suknežinti vandalų.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" darbuotojai dar skaičiuoja nuostolius, bet jie gali siekti tūkstančius eurų.

Įstaigos turtas galėjo būti niokojamas naktį iš pirmadienio į antradienį.

"Mūsų žmonės kasdien valo paplūdimį. Jie ir aptiko sudaužytą paplūdimių įrangą", – tikino biudžetinės įstaigos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Gelbėtojai rudenį paplūdimių inventorių suveža į vieną vietą, kurios ne audrų metu nepasiekia jūros vanduo.

"Panašu, jog čia buvo darbuotasi ilgokai. Manyčiau, dar ir įrankių prisireikė. Juk taip sudaužyti ir sulaužyti nepavyktų plikomis rankomis", – pastebėjo A.Siakki.

Vandalai sugebėjo nulaužti net persirengimo kabinų kojas. Suskaldė medines kabinų lentas.

Chuliganai nudraskė apsaugines žaliuzes, išdaužė gelbėtojų postų langus.

"Užkliuvo net suoliukai, kuriais vasarą naudojasi patys žmonės. Kitais metais jau teks rimtai galvoti apie turto apsaugą. Nuostolius dar skaičiuojame. Gal ką nors pavyks skubiai savomis rankomis suremontuoti", – svarstė A.Siakki.

Sprendžiant iš to, kiek įrangos yra suniokota, gali būti, jog paplūdimyje siautėjo jaunimo grupelė.

"Beje, darbuotasi ilgai, vadinasi, praleido nemažai laiko čia, ir niekas jų nepastebėjo. Neaišku, dieną ar naktį tai vyko. Bet orai buvo šilti, panašu, jog laiką leidžiantieji prie jūros taip galėjo pasielgti", – apgailestavo A.Siakki.

GALERIJA

  • Skaičiuoja tūkstantinius nuostolius: vandalai nuniokojo paplūdimių įrangą
  • Skaičiuoja tūkstantinius nuostolius: vandalai nuniokojo paplūdimių įrangą
  • Skaičiuoja tūkstantinius nuostolius: vandalai nuniokojo paplūdimių įrangą
  • Skaičiuoja tūkstantinius nuostolius: vandalai nuniokojo paplūdimių įrangą
Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Seniūnas

Siautėja ne kažkoks jaunimas ar jaunimėlis .Tai nusikaltėliai profesionalai - visi jie anksčiau ar visai neseniai paleisti iš lagerių ar kalėjimų . Tokiems tai yra savotiškas ritualas-pramoga. Tai visuomenės padugnės.

va

Gal čia tie patys nepilnamečiai siautėja ? Juk pagavo tuomet ne visus, likę draugeliai nutarė atkeršyti už savo bendrus. Bet ir turtą būtina kažkaip apsaugoti, sukrauti į sandėlius, saugoti nuo lietaus - juk medis bijo vandens. Vandalai pasinaudojo betvarke.

Jonas01

O man jau atrodo kad tai Siaki ir hebros darbas. O ka? Niekap tu vandalu pagauti neiseina. O pinigus tai isisavinti reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS