Šokiravo gaisrą stebėjusi žmonių minia: kaip į Palangą suvažiavo | Diena.lt

ŠOKIRAVO GAISRĄ STEBĖJUSI ŽMONIŲ MINIA: KAIP Į PALANGĄ SUVAŽIAVO

Užsiliepsnojusi atliekų rūšiavimo įmonė ant kojų sukėlė ne tik ugniagesius. Į gaisravietę atvykę ugniagesiai net nerado vietos pastatyti automobilį, nes žioplių minia buvo susibūrusi ant kelio. Žmonės pasižiūrėti liepsnų skubėjo ir iš Klaipėdos, ir iš Klaipėdos rajono.

Degė kilometro plotas

Ugnis įmonėje "Virginijus ir Ko" pastebėta trečiadienio vakarą, apie pusę dešimtos.

Bendrovėje rūšiuojamos antrinės žaliavos, todėl nekeista, kad teritorijoje buvo itin daug plastiko gaminių.

Liepsnos tiek įsisiautėjo, kad ugnis išplito kone kvadratinio kilometro plote.

Aplinkinių gyvenviečių ir net uostamiesčio gyventojai iš pradžių matė tik juodų dūmų stulpą. Tačiau po kelių minučių ugnies pašvaistė jau buvo matyti kelių kilometrų spinduliu.

LNK reportažas:

 

 

Į Sendvario seniūnijos Aukštkiemių kaime esančią įmonę buvo pasiųsti šeši ugniagesių automobiliai.

Bendrovės darbininkai įmonės traktoriumi mėgino skaidyti atliekų krūvas, kad nors šiek tiek sumažėtų gaisravietės plotas.

Atliekos net buvo vežamos į kitą teritoriją, o likusios – liejamos vandeniu.

Netikėtai užsiliepsnojo puspriekabės du galiniai ratai, apsilydė plastiko dalys.

Ugniagesiams vanduo buvo tiekiamas iš telkinio, esančio už 400 metrų.

Degantis plastikas pavojingas, įkvėpus tokių dūmų galima rimtai nukentėti, o jie su vaikais suvažiavo.

Perspėjo dėl taršos

Gyventojai pasakojo, kad, kilus gaisrui, visur buvo jaučiamas aštrus dūmų kvapas.

Pasak ugniagesių, kai prasidėjo gaisras, aplinkiniams gyventojams buvo išsiųsti perspėjimo pranešimai, užterštumo tyrimus įvykio vietoje atliko Aplinkos apsaugos agentūra, Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Šio departamento Klaipėdos valdybos viršininkė Ramunė Lukaševičienė informavo, kad į įvykio vietą buvo iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija oro užterštumui įvertinti.

Suvažiavo pažiūrėti vaizdų

Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aivaras Mažionis patikino, kad trečiadienio vakarą į įvykio vietą atvykusiai jo kolegei teko automobiliu sukti ratais, kol pareigūnė tyrėja rado vietos jam pastatyti.

"Negalėjau patikėti, kad toks žmonių sąmoningumas. Kolegė pasakojo, jog stebėtojų buvo tiek, kad nebuvo kur sustoti. Socialiniuose tinkluose žmonės dalijosi vaizdais, kuriuose matyti minia žioplinėtojų. Kaip į Palangą suvažiavo. Praeiti neįmanoma", – stebėjosi A.Mažionis.

Socialiniuose tinkluose gyventojų fiksuotuose vaizduose matyti, kad ne tik automobiliais, bet ir dviračiais aplinkinių vietovių žmonės sulėkė į gaisravietę.

Viename vaizdo įraše matyti, kaip tėvas ant pečių laiko mažametį vaiką, kad šis geriau matytų gaisrą. O virš būrio žmonių su vaikais kyla degančio plastiko debesis.

"Tai yra baisu. Degantis plastikas pavojingas, įkvėpus tokių dūmų galima rimtai nukentėti, o jie su vaikais suvažiavo. Sąmoningumo – nulis. Specialiai atvažiavo, o žmonės ne tik tarnyboms trukdė, bet ir visiškai nesisaugojo", – akcentavo pareigūnas.

Gaisras įmonėje buvo užgesintas tik ketvirtą ryto.

Pirminiais duomenimis, sudegė apie penkios tonos plastiko atliekų – netinkamos perdirbti šienainio plėvelės.

Gaisrą gesino 20 ugniagesių, atvyko 5 gaisrinės autocisternos.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

As skiepinaus ir dar

darysiu ir eisiu melsti lancbergui kur dauk susirenkam.

auuu skiepyti

cia itariu rinkosi skiepyti busteriais ir kas uz konservliberal saika balsavo,nes jie turtingi ir jiems reikia reginiu nes duonos jie jau per 32 metus prisiplese

Sparciai

debilejam.Pastabas sakyti, ar rasyti jau per velu.Tiesiog gaila zombinamu zmoniu.Primityvus trumparegiskumas klesti visame kame.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS