Statybvietėje Palangoje žuvo verslininkas, politikas V. Šimaitis | Diena.lt

STATYBVIETĖJE PALANGOJE ŽUVO VERSLININKAS, POLITIKAS V. ŠIMAITIS

Sekmadienio naktį Palangoje, Ošupio take įvyko nelaimė, kurios metu žuvo Palangos verslininkas ir politikas Vaidas Šimaitis. Šią žinia dienraščiui „Klaipėda“ patvirtino kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Oficialiai Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinių įvykių suvestinėje pranešama, kad 51-erių vyras negyvas rastas 3.28 val. statybvietėje.

Pirminė įvykio versija, kad Ošupio take jis savo namo kieme persisvėrė per tvorą ir nukrito į apačioje esančią statybvietę.

Atrodo, kad būtent ši vieta yra stebima vaizdo stebėjimo kameromis ir nelaimės momentą pareigūnai jau matė peržiūrėdami įrašą. Iš jo, ko gero, aiškėja, kad V. Šimaitis nukrito netyčia pernelyg smarkiai persisvėręs per tvorą. Prieš tai jis ramiai bendravo su artimaisiais. Kas vyrą sudomino statybvietėje, kodėl jis persisvėrė per tvorą, dar neaišku.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Visas įvykio aplinkybes išsiaiškins ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti pradėję pareigūnai.

V. Šimaitis tris kadencija buvo Tėvynės Sąjungos – Lietuvos konservatorių partijos atstovas Palangos miesto taryboje. Pastaruoju metu jį slėgė rūpesčiai dėl baudžiamosios bylos, kurioje jis, jo sutuoktinė Ramunė ir Giedrė Stonkuvienė buvo kaltinami turto pasisavinimu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą teikimu bei apgaulinga apskaita.

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas paskelbė jiems apkaltinamąjį nuosprendį.

Pripažintam kaltu pirmosios instancijos teismas skyrė kiek didesnę nei 8 tūkst. eurų baudą, Jo žmonai – daugiau nei 4 tūkst. eurų bauda, verslininkei G. Stonkuvienei – 4,5 tūkst. bauda.

Teismo sprendimo dalis dėl žalos atlyginimo valstybei buvo kur kas skaudesnė. V. Šimaitis ir G. Stonkuvienė turėjo atlyginti apie 204 tūkst. eurų, R. Šimaitienė – per 46 tūkst. eurų, dar beveik 59 tūkst. eurų – iš bendrovės „Palangos ūkis“ ir G. Stonkuvienės bei V. Šimaičio.

Dar dėl vieno kaltinimo visi trys buvo išteisinti.

V. Šimaitis kaltinimus neigė nuo pat pradžios ir buvo įsitikinęs, kad ši byla sukurpta kaip kerštas už tai, kad jis bylinėjosi su valstybe dėl milžiniškos žalos atlyginimo, kurią politikas ir verslininkas patyrė dar 2016 metais, kai valstybė sustabdė „Elijos“ projektą – daugiaaukščių namų statybas Šventojoje. Šiuose procesuose vyras iš valstybės siekė prisiteisti beveik 25 mln. eurų, bet visų instancijų teismų nelaimėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (73)

Siaip del info

Tokius video ziurint reik stebeti ar zmogus nemasikrapste veido, ar nelingavo einant ar nejo pirmyn atgal nuo kampo iki kampo.

Ką \\\\\.../////

Tas vagis nakį statė?,pasikorė.___Verkia "verslininkai".

jis

prisigėrė ir nuvirto, ko čia dabar pučiate kriminalą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS