Studentės žudikas bijo kalinių keršto? | Diena.lt

STUDENTĖS ŽUDIKAS BIJO KALINIŲ KERŠTO?

Žiauriu seksualiniu nusikaltimu ir nužudymu pajūryje išgarsėjęs 24 metų Valdas Jankauskas bijo kalinių smurto? Dvidešimčiai metų nelaisvės bausme nuteistas studentės Justinos Šikšniūtės žudikas Lietuvos apeliaciniam teismui pateikė precedento neturintį prašymą – jis prašo sugriežtinti bausmę.


 

Žiauriu seksualiniu nusikaltimu ir nužudymu pajūryje išgarsėjęs 24 metų Valdas Jankauskas bijo kalinių smurto? Dvidešimčiai metų nelaisvės bausme nuteistas studentės Justinos Šikšniūtės žudikas Lietuvos apeliaciniam teismui pateikė precedento neturintį prašymą – jis prašo sugriežtinti bausmę.

Prašo griežtesnės bausmės

Lietuvos apeliaciniame teisme V.Jankausko skundo nagrinėjimas šokiravo visko mačiusius teisėsaugininkus. Tai nutiko dėl keisto nuteistojo prašymo.

Pirmiausia V.Jankauskas prašė teismo, kad posėdis būtų neviešas. Šilutiškis prašymą grindė tuo, jog bus viešinamos asmeniškos detalės. Teismas atsižvelgė į prašymą ir dėl to, kad būtų paisoma aukos artimųjų teisių.

V.Jankauskas prašė teismo jį išteisinti dėl seksualinio prievartavimo.

Baudžiamojo kodekso 150 straipsnis numato, kad už tokią veiką baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Nori likti Lukiškėse

Šio žingsnio esmė – V.Jankauskas siekia kuo ilgiau sėdėti Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Taip vyras kiek įmanoma atitolintų tą momentą, kai jam teks persikelti į pataisos namus.

Veikiausiai žudikas baiminasi galimo kitų kalinių susidorojimo. V.Jankauskas Lukiškėse turėtų praleisti 5 metus. O prašyme jis išdėstė norą Lukiškėse kalėti 10 metų.

Pataisos namuose kalėjimo sąlygos yra kur kas laisvesnės, kaliniai gali bendrauti. To, tikėtina, ir bijo V.Jankauskas.

Ar teismas patenkins šį V.Jankausko prašymą, paaiškės kovo 9-ąją.

20 metų įkalinimo bausmė V.Jankauskui buvo skirta praėjusių metų lapkričio viduryje, praėjus metams po visą Lietuvą sukrėtusio nusikaltimo.

Prieš žudynes – pronografijos dozė

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad 2014 m. lapkritį V.Jankauskas sutarė automobiliu nuvežti studentę J.Šikšniūtę iš Šilutės rajono Saugų gyvenvietės į Klaipėdą.

Žudikas auką susirado socialiniame tinkle "Facebook". Tyrėjai išsiaiškino, kad V.Jankauskas jame lankėsi mažiausiai dešimtį kartų. Prieš nusikaltimą vaikinas žiūrėjo ir pornografiją internete.

J.Šikšniūtė Klaipėdoje studijavo viešąjį administravimą ir ketino važiuoti į bendrabutį po viešnagės močiutės namuose.

Pakeliui į uostamiestį, turėdamas tikslą lytiškai santykiauti su bendrakeleive, iš pradžių jaunuolis jai pagrasino, o vėliau pavartojo fizinį smurtą.

V.Jankauskas automobilį pasuko į priešingą pusę. Netoli Priekulės mergina buvo išžaginta.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, jog mergina buvo išniekinta ir nužudyta itin žiauriai – mušta, išrengta, sušaldyta, žaginta ir prievartauta, pasmaugta.

Nebegyva jauna studentė buvo nutempta į laukymę netoli Macikų kaimo Šilutės rajone.

Tačiau iki tol studentė buvo mušama, jai ne kartą rankomis ir kojomis buvo daužyta galva.

Nuosprendyje akcentuojama, kad pasinaudojęs sumuštos bejėgiškos būklės studente nuteistasis ją išžagino, o siekdamas nuslėpti šį nusikaltimą auką dar ir nužudė.

Teisiamajame posėdyje V.Jankauskas savo kaltę pripažino iš dalies. Jis patvirtino nužudęs studentę, tačiau neigė, kad ją išžagino bei seksualiai prievartavo.

Be to, nuteistasis teigė, jog neprisimena nužudymo aplinkybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

ddd

tam išgamai bi rk ą nupjaut ir nelaikyt už grotų už mūsų pinigus...o gal daR PAGAIDINA KALĖJIME BUS PROFILAKTIKA...

L.J.

Galetu greiciau pats pasikarti, kad nereiketu mums islaikyti to isgamos kalejime...

Nuomone

Itariu,kad pats save.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS