Suimtasis nepasitenkinimą demonstravo badu | Diena.lt

SUIMTASIS NEPASITENKINIMĄ DEMONSTRAVO BADU

Bado akcijas pastaruoju metu Lietuvoje dažniausiai skelbia už grotų pasodinti asmenys. Dažniausiai tokiomis protesto formomis jie siekia palengvinti savo dalią arba atkreipti pareigūnų dėmesį.

Antradienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje 53 metų suimtasis pareiškė skelbiantis bado akciją, nes nesutinka su, jo manymu, neteisingomis jo bylos tyrimo išvadomis.

Šį kartą narkotinių medžiagų platinimu įtariamas vyras ištvėrė nevalgęs maždaug parą, jis nevalgė antradienį areštantams skirtų pusryčių, pietų ir vakarienės.

Trečiadienį išalkęs vyras savo protesto akciją nutraukė.

Areštinės vadas Gedas Sakalauskas nepamena, kad kuris nors už grotų laikomas asmuo būtų badavęs ilgiau nei tris dienas.

Kita vertus, tai nė neįmanoma, nes vos tik sulaikytasis ar į teismą atvežtas teisiamasis baigia apklausas bei dalyvavimą procesiniuose veiksmuose, tuojau pat vežamas dažniausiai į Šiaulių tardymo izoliatorių.

Areštinėje laikomi asmenys taip protestuoja dėl nuosprendžio, paskirtos kardomosios priemonės ar draudimo susitikti su artimaisiais.

Anksčiau, kol giminaičiai galėdavo perduoti areštantams maisto, jų bado akcijos pareigūnams keldavo juoką, nes atsisakę valdiško maisto, nusikaltėliai noriai kimšdavo gautąjį iš namų.

Dabar nei atnešti iš namų, nei užsakyti kavinėje areštinėje laikomiems asmenims maisto negalima, tenka tenkintis tuo, kas duodama.

„Kai asmuo pasiskelbia atsisakantis maisto, su juo bendraujame ir paaiškiname, kad tokiu būdu jis pakenks tik sau pačiam. Dėl bado akcijos nekeičiami nei nuosprendžiai, nei kardomosios priemonės. Dažniausiai praleidę pietus ir vakarienę ryte šie asmenys noriai pusryčiauja“, – pasakojo G. Sakalauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Henrikas

Reik ne vienam

SUSIJUSIOS NAUJIENOS