Sukčiai siautėja socialiniuose tinkluose: vilioja klaipėdiečius | Diena.lt

SUKČIAI SIAUTĖJA SOCIALINIUOSE TINKLUOSE: VILIOJA KLAIPĖDIEČIUS

Sukčiai vėl siautėja socialiniuose tinkluose. Šį kartą klaipėdiečiai viliojami galimybe esą nemokamai įsigyti klaipėdiečio kortelę, kurioje – neva bilietas nemokamam viešajam transportui. Kiti aferistai siūlo atsiimti laimėjimus, kuriuos miestiečiai neva gavo net nedalyvaudami loterijose.

Apie melagingą informaciją dėl klaipėdiečio kortelės pranešė Klaipėdos savivaldybė ir priminė, kad gavus įtartinų pranešimų apie nemokamas korteles, nesiųsti savo asmens duomenų ir kreiptis į atitinkamas institucijas.

„Socialiniuose tinkluose plinta melaginga informacija apie galimybę gauti nemokamą Klaipėdiečio kortelę nemokamam važiavimui. Norime atkreipti dėmesį, kad tai yra apgaulė! Oficialios naujienos ir informacija apie Klaipėdiečio kortelę yra skelbiamos tik oficialiuose šaltiniuose, tokiuose, kaip Klaipėdos miesto savivaldybės tinklalapis“, – rašė Klaipėdos savivaldybė.

Klaipėdiečio kortelė išduodama tik pilnamečiams Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims. Ją įsigiję miestiečiai gali gauti papildomų nuolaidų lankantis kultūros renginiuose, parodose, muziejuose, baseine, SPA ir sveikatingumo įstaigose, ekskursijose. Nemokamų paslaugų, įsigyjant šią kortelę, nėra.

Taip pat šią kortelę galima įsigyti tiek fizinę, tiek virtualią. Kortelės yra nemokamos.

Apie dar vieną sukčiavimo būdą pranešta „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos Miesto Policijos Bendruomenės Pareigūnai“. Šį kartą – dėl siūlomo laimėjimo, kurį asmuo gavo nedalyvavęs loterijoje.

„Per „Facebook“ gavus pranešimą iš pažįstamo asmens netikros paskyros pasiūlomas dovanų kuponas, kuriame parašyta „Sveikiname! Laimėjai 200 eurų, 19-asis pigu.lt jubiliejus!“ ir atsiunčiama kupono nuotrauka bei pigu.lt patraukliai atrodanti dovanų kortelė, kurios suma siekia 200 eurų“, – rašoma minėtoje paskyroje.

Po to asmeniui nurodoma pasirinkti banką.

Nusiuntus į netikrą paskyrą savo banko sąskaitos numerį, prisijungimo prie banko duomenis bei telefono numerį, iš „Facebook“ į telefono numerį iškart gaunama žinutė su tekstu „59446926 is your Facebook password reset code“, taip pat gaunamas ir kodas.

„Kodą nusiuntus „draugui“, atsidaro programėlė „Smart ID“. Suvedus slaptažodį PIN1 ir pasitikrinus el. bankininkystės sąskaitą, pastebėsite, kad Jūsų sąskaitoje pinigų nebėra, jie bus atsidūrę „Trustly Group AB“ sąskaitoje. Sukčiai vis gudrėja, todėl būkite atsargūs ir nesusiviliokite lengvais pinigais!“ – perspėjo „Klaipėdos Miesto Policijos Bendruomenės Pareigūnai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS