Į sukčių pinkles įkliuvo klaipėdietė: patikėjo apgaule apie avariją | Diena.lt

Į SUKČIŲ PINKLES ĮKLIUVO KLAIPĖDIETĖ: PATIKĖJO APGAULE APIE AVARIJĄ

Sukčiai vis dar randa patiklių žmonių, kurie nesunkai atsisveikina su santaupomis ir lengva ranka atiduoda eurus nusikaltėliams.

Taip sekmadienį atsitiko Laukininkų gatvėje gyvenančiai 66-erių moteriai. Ji kreipėsi į policiją, kai suprato, kad buvo apgauta pačiu primityviausiu būdu.

Pasirodo, tądien šiai klaipėdietei paskambino artimu giminaičiu apsimetęs žmogus ir pasakė pakliuvęs į avariją.

Toliau apgavikas suokė gerai išmoktą pasaką apie bėdą, apie būtinybę sumokėti už gydymą, maldavimus išgelbėti ir paskolinti pinigų. Ar jų reikia paties giminaičio gydymui, ar kitam menamoje avarijoje sužeistam žmogui, policijos atstovai nepranešė.

Moteris patikėjo melu ir pasiruošė sušelpti giminaitį namie turėtais pinigais. Apie 11.30 val. į moters namus atėjo nepažįstamas vyras.

Ar jis ką sakė moteriai, gal prisistatė kažkokiu vardu ar apsimetė esąs medikas ar valstybės tarnautojas, nežinia, apie tai policijos atstovai taip pat nepraneša.

Žinoma tik tiek, kad moteris niekada anksčiau nematytam žmogui padavė 2 tūkst. eurų.

Tik vėliau nukentėjusioji sužinojo, kad buvo apgauta ir kreipėsi į policiją.

Toks apgaulės būdas – labai senas ir retai benaudojamas. Kur kas dažniau dabar sukčiai išvilioja elektroninės bankininkystės kodus ir iššluoja svetimą banko sąskaitą arba pasisavina pinigus už neva parduodamą prekę ar nuomojamą daiktą ar nekilnojamąjį turtą.

Pareigūnai stebisi, kaip lengvai žmonės vis dar atsisveikina su savo santaupomis ir nesidomi galimybėmis apsisaugoti nuo sukčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Okur mastymas,kiek galima tokius mokinti,kur ju vaikai, siaubas kiek jie gali gyventi kaip zombai,ner mastymo,

dar ne sena

bet jau protelis pavaziaves, tai kodel ji nep;askambino tam "nukentejusiam" giminaiciui avarijoj ir neisitiko, kad jis tikrai skambina, kol bus tokiu patikliu bobeliu, tol ir bus sukciu, ypac dabar kai ir musu vyriausybe rodo toki "gera" pavyzdi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS