Supleškėjo istoriniame pastate įsikūrusi parduotuvė: mirties ugnyje išvengta vos per plauką | Diena.lt

SUPLEŠKĖJO ISTORINIAME PASTATE ĮSIKŪRUSI PARDUOTUVĖ: MIRTIES UGNYJE IŠVENGTA VOS PER PLAUKĄ

Vėžaičių dvaro iki šių dienų išlikusiame darbo namelyje naktį iš šeštadienio į sekmadienį kilo gaisras ir visiškai suniokojo čia įsikūrusią parduotuvę.

Naktį pažadino skambutis

Gaisras kilo apie 3 val. nakties. Patalpas nuomojančios prekybos įmonės vadovė Santa Spranaitytė pasakojo, kad naktį ją pažadino apsaugos įmonės skambutis.

Ugniagesiai jau buvo netoliese. Kai jie atvėrė duris, pliūptelėjo ugnis. Jei būčiau pati tai dariusi, kažin ar būčiau likusi gyva.

"Jie ir pakėlė, sako, kažkas pas jus pokši, langai trūkinėja, kažkoks triukšmas. Gyvenu šalia, išbėgau į terasą ir pamačiau, kad viskas skendi tamsoje. Iškart supratau, kad dėl elektros", – pasakojo S.Spranaitytė.

Moteris pasakojo, kad net nepamena tų akimirkų, kaip atsirado prie parduotuvės durų.

"Dar norėjau atplėšti duris, gerai, kad mane sulaikė apsaugos darbuotojas. Ugniagesiai jau buvo netoliese. Kai jie atvėrė duris, pliūptelėjo ugnis. Jei būčiau pati tai dariusi, kažin ar būčiau likusi gyva", – kraupias akimirkas prisiminė moteris.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gaisras buvo pastebėtas, kai pro stogą jau veržėsi dūmai.

"Įtariame, kad ugnis įsižiebė nuo elektros instaliacijos. Pastatas – senas, paveldinis, nežinia kada ten keista instaliacija. Buvo įjungtas kalėdinis apšvietimas, eglutė apšviesta. Matyt, to ir užteko", – pasakojo moteris.

Kabėjo, kaip ant voratinklių

Esu labai dėkinga už palaikymą. Stengsimės atsigauti, nors šventės mums šiais metais štai kokios...

Vieno aukšto pastate patalpos buvo dengtos plastiko lentelėmis.

"Galima tik įsivaizduoti, kas ten viduje dėjosi. Aštuoni šaldytuvai su visomis atsargomis sudegė, šaldytuvai tiesiog išsilydė. Laimei, liko stogas, išorinės sienos. Turime stogą, kaip nors pakilsime, nuo nulio pradėsime", – dūsavo moteris.

S.Spranaitytė tikino, kad patalpas nuomojo. O štai tikrieji šeimininkai nebuvo apdraudę pastato.

"Reikėjo viską išvalyti, iškuopti degėsius. Darbininkai, viską nešdami laukan, pastebėjo, kad elektros instaliacija tikrai galėjo būti labai pasenusi. Gaisras galėjo bet kada kilti. Rozetės buvo išsvilusios. Viskas kabėjo kaip ant voratinklių", – stebėjosi moteris.

Bendruomenė puolė į pagalbą nukentėjusiesiems nuo gaisro. Žmonės renka aukas.

"Esu labai dėkinga už palaikymą. Stengsimės atsigauti, nors šventės mums šiais metais štai kokios..." – atsiduso moteris.

Vėžaičių dvaras istoriniuose šaltiniuose minimas nuo XVIII a. pradžios. Istorizmo stiliaus Vėžaičių dvaro ansamblio pastatai 300 metų priklausė grafams Volmeriams. Tai architektūrinę, istorinę, urbanistinę vertę turinti Vėžaičių dvaro sodyba.

Liepsnos siautėjo ir kitur

Kretingos rajone, Traidžių kaime, sudegė garažas ir transporto priemonė.

Atvykę ugniagesiai išvydo juodus dūmus ir atvira liepsna degantį pastatą. Garažas – vieno aukšto, dalis medinė, kita dalis – akmeninė, sienos apkaltos šiferiu.

Gaisro metu nudegė dalis stogo konstrukcijų (70 kv. m), medinės sienos dalis ( apie 40 kv. m). Sudegė viduje stovėjęs automobilis "Toyota Rav4" bei įvairūs garažo rakandai. Išsaugoti du pastatai, stovėję trijų metrų atstumu nuo gaisravietės.

Šilutės rajone savaitgalį užsiliepsnojo pirtis. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė pirties stogas. Išsaugotas už metro stovintis ūkinis pastatas.

GALERIJA

  • Supleškėjo istoriniame pastate įsikūrusi parduotuvė: mirties ugnyje išvengta vos per plauką
  • Supleškėjo istoriniame pastate įsikūrusi parduotuvė: mirties ugnyje išvengta vos per plauką
  • Supleškėjo istoriniame pastate įsikūrusi parduotuvė: mirties ugnyje išvengta vos per plauką
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nevietinis

Karta per metus tokius objektus aplanko inspektorius. Jis turbūt nieko blogo nepastebėjo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS