Sveikuolių sąjungos prezidentas D. Kepenis pateko į kraupią avariją | Diena.lt

SVEIKUOLIŲ SĄJUNGOS PREZIDENTAS D. KEPENIS PATEKO Į KRAUPIĄ AVARIJĄ

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis patyrė kraupią avariją. Tik atsitiktinumo dėka vyras išvengė rimtų sužalojimų.

Į namus Palangoje iš Šiaulių važiuodamas žinomas sveikuolis ties Plunge taranavo važiuojamojoje kelio dalyje stovintį automobilį.

"Patyriau, ką reiškia lėkti dideliu greičiu ir trenktis automobiliu į sieną. Nuo smūgio išsiskleidė saugos pagalvės automobilyje, tad gavau smūgį į nosį. Trumpam praradau sąmonę. Tačiau, laimė, niekas nelūžo ir pats esu gyvas", – apie naktinį įvykį pasakojo D.Kepenis.

Sveikuolių sąjungos prezidentas naktį važiavo iš Šiauliuose vykusio renginio. Palangiškis vairavo "Renault Laguna", kuriuo važinėjo beveik trejus metus.

"Pasirodo, visai nebloga mašina. Juk likau gyvas. Tačiau automobilį tikrai reikės išmesti. Jis man kainavo apie 20 tūkst. litų. Tai prieš 7 metus pagamintas automobilis", – pasakojo D.Kepenis.

Sveikuolių prezidentas tikino, kad vos pravažiavus Plungę, jis priekyje, tolumoje, išvydo automobilio pažibinčių švieseles, tačiau pamanė, kad priešais esanti mašina taip pat juda, kaip ir jis.

"Siaurame kelyje teko išjunginėti ilgąsias šviesas, nes buvo daug priešinga kryptimi judančių mašinų. Staiga išvydau, kad eismo juostos viduryje automobilis stovi. Nebespėjau sustabdyti mašinos", – pasakojo vyras.

D.Kepenis įsitikino, kad nurodymas automobilyje vežiotis įspėjamąjį trikampį ženklą yra teisingas sprendimas.

Avarija nutiko dėl to, kad priekyje sustojo sugedęs sunkvežimis. Jo vairuotojas neturėjo įspėjamojo ženklo. Iš galo, prie be šviesų stovinčio sunkvežimio, sustojo visureigis.

"Juk buvo naktis, šiek tiek lynojo. Aš važiavau gal 70–80 km/val. greičiu. Tačiau toks greitis pasirodė esąs nemažas, jei trenkiesi į stovintį, apie 2 tonas sveriantį daiktą", – kalbėjo palangiškis.

D.Kepenis, išvydęs prie pat nosies esančią kliūtį, dar mėgino stabdyti automobilį. Mašina, paspaudus stabdžius, prisispaudė prie žemės.

"Laimė, kad atsitrenkiau į džipą, o jis yra gana aukštas. Tad mano mašina palindo po jo galu. Jei būčiau tiesiai vožęsis, kažin ar būčiau likęs gyvas", – baisėjosi D.Kepenis.

Sveikuolių sąjungos prezidentas automobilyje vežėsi šiauliečių dovanotą tortą, kurį kitą dieną turėjo nusigabenti į Kaune vykusį Sveikuolių sąjungos suvažiavimą.

"Tačiau tortas ištiško man į nugarą, nes jis gulėjo ant užpakalinės sėdynės. Po įvykio tikrai buvo šokas. Prasimerkiau, pajaučiau dūmus ir pamaniau, kad mašina tuojau užsidegs. Va, todėl patarčiau gesintuvą vežiotis ne kažkur bagažinėje, o mašinos salone", – pasakojo vyras.

D.Kepenis dėkojo draudimo kompanijai, kuri ne tik nutempė jo automobilį, bet ir jį patį parvežė į namus.

"Pasitaikė puikūs ir Plungės policininkai. Labai mandagūs ir profesionalūs pareigūnai. Tik gaila, kad situacija policijoje tokia liūdna. Vyrai tikino, kad naktį jiems dviem teko dirbti visame rajone", – prisiminė D.Kepenis.

Sveikuolių prezidentas tikino, kad tai pirmasis toks rimtas išbandymas. Iki tol kelyje vyrui pasitaikė patirti tik smulkių incidentų.

"Analogiškoje situacijoje yra pasisekę sustabdyti automobilį prieš pat stovintį sunkvežimį. Tačiau tarp mano bičiulių yra buvę nelaimių, kai tokios situacijos baigėsi žūtimis", – pridūrė D.Kepenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Yra teisybė

Čia tam ponui perspėjimas iš aukščiau, kad jis liautusi, naudotis kai kurių moterų bejėgiškumu, už žirnių šaukštą iš jų plėšdamas beprotiškus pinigus ir ne tik... Dievas yra.

Yra teisybė

Čia tam ponui perspėjimas iš aukščiau, kad jis liautusi, naudotis kai kurių moterų bejėgiškumu, už žirnių šaukštą iš jų plėšdamas beprotiškus pinigus ir ne tik... Dievas yra.

Kepenine

Senos naujienos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS