Per šventes vairavo girti | Diena.lt

PER ŠVENTES VAIRAVO GIRTI

Ilgasis šventinis vasarvidžio savaitgalis parodė, kad blaiviai švęsti ir saugiai elgtis padauginus alkoholio vis dar nemokame. Vien Klaipėdos apskrityje girtiems vairuotojams pradėti šeši ikiteisminiai tyrimai.

Žinia apie nulinę greičio toleranciją ir vykdomus kelių policininkų patikrinimus nesustabdė vairuotojų nuo noro sėsti prie vairo gerokai įkaušus.

Klaipėdoje pareigūnams įkliuvo trys gerokai įkaušę automobilius vairavę vyrai, dar trys – Kretingos ir Plungės rajonuose.

Liūdno rekordo autoriumi tapo sekmadienį prieš 23 val. uostamiesčio Liepojos gatvėje pareigūnų sustabdyto „Škoda Romster“ vairuotojas. 46 metų vyras papūtė į alkoholio matuoklį ir nustebino ne tik pareigūnus, bet ir patį save. Prietaisas parodė 3.33 prom., po pusvalandžio nuspręsta šio vyro girtumą patikrinti dar kartą, šį kartą alkotesteris parodė dar didesnį skaičių – 3.49 prom.

Joninių naktį šis vyras praleido areštinėje, kaip ir keli kiti jo likimo broliai.

21.20 val. Liepų gatvėje kelių policininkai sustabdė automobilį „Nissan Almera“, kurį vairavo girtas 59 metų vyras. Jo blaivumo patikrinimo metu nustatytas 2.01 prom. girtumas.

Sekmadienį paryčiais, 4.40 val., Jūreivių gatvėje pareigūnai sustabdė „Peugeot“, jį vairavusiam 33 metų vairuotojui konstatuotas 2.43 prom. girtumas.

Tos pačios dienos vakare, apie 20.30 val., Kretingos rajone, Kurmaičiuose, policininkai nutvėrė girtą vairuojantį 24 metų Kretingos rajono gyventoją. Alkotesteris parodė 1.76 prom.

Apie 20 val. pareigūnams buvo pranešta apie nesaugiai vairuojantį vyrą ties Žibininkais. Netoli kavinės pareigūnai sustabdė nurodytą mašiną ir nustatė, kad 36 metų vyras vairavo girtas, alkoholio matuoklis parodė 2.63 prom.

Šeštadienį Plungės rajone, Plateliuose policininkai nutvėrė 32 metų vyrą, girtą vairavusį automobilį „Opel Vectra“. Šis vairuotojas taip pat pretenduoja į girtumo rekordą, prietaisas parodė 3.09 prom.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS