Svetingumas klaipėdietėms atsirūgo | Diena.lt

SVETINGUMAS KLAIPĖDIETĖMS ATSIRŪGO

Apgaulingas jauno prancūzo žavesys pridarė bėdos uostamiesčio merginoms. Svečiuodamasis pas dvi klaipėdietes svetimšalis apšvarino abiejų draugių namus. Negudrus vagis įkliuvo ir atsidūrė už grotų.

Balandžio 11 d. Klaipėdoje buvo apvogtos dvi pasiturinčių vietos gyventojų šeimos. Netruko paaiškėti, kad vagis – 21 metų prancūzas Jeanas Davidas Maillardas.

Jis nepasidrovėjo pasinaudoti merginų svetingumu ir nugvelbė lietuvaičių tėvų papuošalus, kuriuos vėliau įkeitė lombarduose, o pinigus leido linksmam gyvenimui.
Viena merginų su prancūzu susipažino Kauno naktiniame klube. Jos bičiulė pakvietė merginą su svetimšaliu apsilankyti savo namuose Klaipėdoje, todėl pora atvažiavo į uostamiestį. Svetinga klaipėdietė parodė miestą ir parsivedė menkai pažįstamą vaikiną namo.

Kol mergina gražinosi vonioje, J.D.Maillardas apžiūrėjo jos tėvų miegamąjį. Jis neapsiriko: kaip ir daugelis žmonių, klaipėdiečiai brangius papuošalus laikė spintelėse prie lovų. Prancūzas rado pinigų bei aukso dirbinių, kuriuos vėliau savininkai įvertino 30 tūkst. litų.

Tą patį vakarą mergina drauge su svetimšaliu apsilankė pas bičiulę. Trijų aukštų nuosavame name vagis ilgai neklaidžiojo.

Kai gerokai po vidurnakčio padauginusios alkoholio merginos užmigo, J.D.Maillardas aptiko šeimininkų drabužinę, o joje – nišas, kur buvo sudėtos šeimos vertybės.

Čia prancūzas susišlavė 2 tūkst. litų bei krūvą papuošalų. Juos savininkai įvertino beveik 42 tūkst. litų.

Teisme vaikinas tikino neturėjęs tikslo pralobti, ėmęs tik pragyvenimui. Kaune lombarde už didžiąją dalį vogtų papuošalų jis gavo 7 tūkst. litų. Vėliau dar vieną juvelyrinį dirbinį užstatė Rygoje ir praturtėjo dar 135 eurais.

Grįžęs į Kauną prancūzas jau po dienos parašė draugei žinutę apie tai, kad mirė jo tėvas ir jis išvažiuojąs į tėvynę. Susisiekti su juo nebesisekė ir socialiniame tinklalapyje.
Kai draugė merginai pranešė apie vagystę iš jos namų, įtarimai krito ant užsieniečio. Jį į Klaipėdą atsivežusi mergina susisiekė su savo mama ir paprašė patikrinti, ar brangenybės tebėra vietoje. Paaiškėjo, kad vagis ir čia prasisuko.

Kai prancūzas vėl tapo pasiekiamas internetu, mergina pasikvietė jį į bendrabutį, kur jau laukė policija.
Nukentėjusiaisiais buvo pripažinti lombardo, kuriame vagis įkeitė juvelyrinius dirbinius, savininkai. Mat dalis įkeistų daiktų buvo paimta ir grąžinta teisėtiems šeimininkams.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas anksčiau teistą bei Prancūzijos teisėsaugininkų ieškomą J.D.Maillardą pasiuntė už grotų metams ir aštuoniems mėnesiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Degradacija

Mąsto klynais o ne protais..

Anonimas

Patiklios vištelės...........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS