Tamsaus gymio vyrai vaikus vilioja saldainiais | Diena.lt

TAMSAUS GYMIO VYRAI VAIKUS VILIOJA SALDAINIAIS

Virtualioje socialinio tinklo bendruomenėje susivienijusios uostamiesčio mamos skambina pavojaus varpais dėl įtartino suaugusiųjų elgesio prie vienos uostamiesčio mokyklos.

Virtualioje socialinio tinklo bendruomenėje susivienijusios uostamiesčio mamos skambina pavojaus varpais dėl įtartino suaugusiųjų elgesio prie vienos uostamiesčio mokyklos.

Filmuoja mažamečius

Moterys žaibo greičiu dalijasi žinia, kad mamos saugotų atžalas – tamsaus gymio vyrai saldainiais vilioja mažamečius pačiame uostamiesčio centre.

Klaipėdos Maksimo Gorkio pagrindinės mokyklos prieigose jau antrą parą pastebimi įtartini keturi vyrai.

"Jie vaikams siūlo saldainių. Kalbina juos. Kai vaikai leidžiasi į kalbas, vyrai išsitraukia mobiliuosius telefonus iš kišenių ir filmuoja, fotografuoja mažamečius", – dienraščiui pasakojo susijaudinusi mama.

Moteris tikino, kad jos du vaikai, laimė, nepateko į įtartinas pinkles.

"Tačiau mano pusseserės vaikai lanko M.Gorkio mokyklą, ir mamos viena kitą perspėja, kad vaikai būtų atidūs", – tikino klaipėdietė.

Kažkuri mamų tvirtina internete, kad jos matyti vyrai primena pakistaniečius ar indus.

"Keturi vyrai net palydi vaiką iki mokyklos. Spėju, nori užmegzti ryšius. Kam reikia įkyriai kišti saldainius ir vaikus filmuoti? Tuo turėtų pasidomėti policija. Labai gaila, kad niekas jų nenufilmavo. Aš būčiau taip ir pasielgusi, ir dar policiją iškvietusi. Tačiau noriu, kad mamos būtų perspėtos", – tikino klaipėdietė.

Policija žinių neturi

Esą atsirado ir kita klaipėdietė, kuri aprašytą situaciją savomis akimis matė važiuodama automobiliu.

"Viena mamytė įsidėmėjo, kad vienas iš keturių vyriškių vilkėjo ne mūsų orams skirtus drabužius. Vyras mūvėjo baltas kelnes, dėvėjo ilgus baltus marškinius ir rudą liemenę. Mamos nuogąstauja, kad suaugusieji gali siūlyti vaikams narkotikų", – pasakojo pašnekovė.

Klaipėdos kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius tikino, kad iki šiol jokių duomenų apie galimus neteisėtus veiksmus prie uostamiesčio mokyklų nėra gauta.

"Nebent tai kažkas nauja. Pirmiausia reikia turėti daugiau žinių, kokie ten asmenys galėjo būti. Pasidomėsime. Tačiau internete pasitaiko visokių pranešimų. Buvo ir toks, apie "Akropolyje" pagrobtą vaiką", – kažkada pasklidusią melagingą informaciją prisiminė V.Narutavičius.

Viskas nufilmuota?

Mokyklos direktorė Irina Narkevičienė tikino, kad internete sklindanti žinia pasiekė ir ugdymo įstaigą.

"Mokytojai ir socialiniai pedagogai atkreips dėmesį. Rytoj pamėginsime patys stebėti situaciją aplink mokyklą. Būtinai pasikalbėsime su pradinių klasių moksleiviais. Nors viešuoju transportu mažai vaikų naudojasi, tėvai dažniausiai patys atveža mokinius", – tikino mokyklos vadovė.

Mokyklos prieigas stebi vaizdo kameros. Pasak I.Narkevičienės, kai tik jas prižiūrinti įmonė patikrins vaizdo įrašus, bus galima galvoti apie kreipimąsi į policiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Aleksandras

Kartais pasiimu vaika is sios mokyklos, jis ilipa i masina daugmaz kaip yra pavaizduota sioje nuotraukoje. Jei tas momentas kai matomi masinos numeriai butu nufotografuotas ir pateiktas siame kontekste, as nenustociau kol fotografas nebutu ismestas is darbo bei nubaustas. Tikiuosi automobilio savininkai pasielgs taip pat.

Regis

Susiburkit tevai i komanda pabudekit prie mokyklos ir ižgaudikit tas ižgamas o poto i miška ir gerai prilupti!!!

VVV

Atkreipkite labiau dėmesį komentatoriai - visur tie tamsaus gymio padarai veisiasi... , pries keleta mėnesiu Klaipedos raj., vos neišvežė is namu jaunos gražios mamos - "tamsaus gymio " buvo vyrai... Kas 2-2.5 men., dingsta reguliariai jaunos merginos 17-19 metu., per 1-2 savaites ...jau tai pastebejau nuo vasario 2017 metu vasario .., dabar vaikus kalbina prie mokyklų "tamsaus gymio " vėl pasirodo ..! ... Kyla klausymas dabar ; ar niekam cia labai neidomu ar visdelto musu valdžios padariniai " kiek moka-taip dirbu"! ... Patarimas mamoms : mokinkite netik nebendrauti su svetimais kas siūlo saldainius o dar išmokinkite šiuolaikiškai - tegul padaro foto ( su telefou, kadangi daugelis turi).. Ir siunčia mamai ar tėveliui !! Tokia foto gavę is savo vaiku manau greiciau suprasite ir reaguosite negu musu dabartine -policija ir ju įstatymiški ieškojimai !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS