Tarp girtų vairuotojų – ir Klaipėdoje dirbantis Rusijos diplomatas | Diena.lt

TARP GIRTŲ VAIRUOTOJŲ – IR KLAIPĖDOJE DIRBANTIS RUSIJOS DIPLOMATAS

Neblaivūs vairuotojai kelia pavojų žmonių gyvybėms, todėl sužinoję apie įtarimus, kad apsvaigęs žmogus vairuoja transporto priemonę, policininkai pirmiausiai skuba į nurodytą vietą. Penktadienį be kitų girtų vairuotojų, Klaipėdoje sustabdytas ir Rusijos diplomatas.

Prieš vidurnaktį bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad šiaurinėje uostamiesčio pusėje žalią „Volkswagen Jetta“ vairuoja, veikiausiai, neblaivus asmuo.

Policininkai sureagavo į šį pranešimą ir Šiaurės prospekte, ties 11 namu sustabdė minėtą automobilį.

Pareigūnai matė, kad vairuotojas akivaizdžiai neblaivus, tačiau diplomatiniais numeriais pažymėto automobilio vairuotojas durelių neatidarė, per langą rodė Rusijos Federacijos generalinio konsulo atašė pažymėjimą, iš kurio aiškėjo, kad tai 27-erių Rusijos diplomatas.

Vienos konvencija aiškina, kad diplomatų asmens neliečiamybė gali būti apribota, siekiant nutraukti diplomato daromą nusikaltimą ir apsaugoti patį diplomatą arba visuomenę nuo pavojaus.

Tačiau karčios patirties dėl panašaus incidento Klaipėdoje turintys policijos pareigūnai nesiėmė prievartos priemonių, bet toliau šiam vyrui važiuoti neleido. Nustatyti apsvaigimo laipsnio jiems nepavyko.

Pareigūnai sulaukė, kol į įvykio vietą atvažiavo blaivūs Rusijos konsulato darbuotojai ir išsivežė savo bendradarbį bei nuvairavo jo naudotą automobilį.

Tą patį vakarą apie 19.30 val. Kretingos rajone, Kūlupėnuose pareigūnai nustatė, kad BMW vairavęs 45 metų vyras buvo girtas (1,82 prom.).

Jo automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę Kretingoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

To joko drbis

Thanks to you mesage ,maybe I cane put on coment english lanquage ? Latvian? ,maybe English I cane o Latvian ,Polish no ? - pleae answer

juoko -darbs

nuo kada jau rasoma lietuvoje rusiskai dimka,gal galvoji kad rusijoje gyveni,kur ziuri saugumas,jei lietuviskame laikrastyje rasoma rusiskai gal jau dimka rusu valdzia ivede aaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,

Gal, sakau?

Didžiuokimės savais ambasadoriais ir seimo nariais. Ir teisti už kyšius, išeikvojimus, ir girti, ir oro uostuose užmiega...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS