Teismas P. Jurgutį pasiuntė už grotų | Diena.lt

TEISMAS P. JURGUTĮ PASIUNTĖ UŽ GROTŲ

Bendrovės „Klaipėdos Hidrotechnika“ generalinis direktorius Pranciškus Jurgutis, teismo sprendimu, pripažintas kaltu pirkęs milijoninių skolų turinčios įmonės lėšomis žemės sklypus Rytų Lietuvoje ir dešimteriopai už juos permokėjęs.

2009 metų gegužės 11 dieną Klaipėdos apygardos teismas nutarė areštuoti P.Jurgučio vadovaujamos įmonės „Klaipėdos Hidrotechnika“ sąskaitas, leisdamas joje esančius pinigus naudoti tik darbuotojų atlyginimams, valstybės nustatytus mokesčius bei tik kai kuriems mokėjimams atlikti.

Būdamas įmonės generaliniu direktoriumi, o tuo pačiu materialiai atsakingas už jam patikėtą ir jo žinioje buvusį įmonės turtą, kaltinamasis bendrovės pinigus naudojo kitkam.

Tuo metu, kai bendrovė „Klaipėdos Hidrotechnika“ buvo skolinga valstybės biudžetui daugiau nei 5 milijonus litų bei 1 milijoną 233 tūkst. litų įsiskolinimą Valstybiniams socialiniam draudimui, P.Jurgutis žinojo apie įmonei gresiantį bankrotą.

Nepaisant to, įmonės vardu Zarasų ir Ignalinos rajonuose P.Jurgutis įsigijo keturis žemės sklypus ir sumokėjo už juos kur kas didesnę nei vidutinė rinkos kaina.

Už juos sumokėta milijonas 905 tūkst. litų, nors vidutinė visų šių sklypų vertė buvo per 83 tūkst. litų. Mokėta grynaisiais pinigais. Beje, žemės sklypų pardavėjas teisme tikino nematęs tokių milžiniškų pinigų ir paminėjo gavęs vos dešimt tūkstančių litų.

Toks pirkinys su įmonės veikla nesusijęs. Pirkdamas žemės ir sumokėdamas už jį ženkliai didesnę kainą, P.Jurgutis iššvaistė jo žinioje buvusį didelės vertės bendrovei priklausantį turtą.

Už tai įmonės vadovas nuteistas kalėti dvejus metus.

Tai yra kur kas švelnesnė bausmė, nei paprastai skiriamas už panašius nusikaltimus vidurkis. Pasak nuosprendį paskelbusio teisėjo, taip pasielgta todėl, kad nuteistasis turi sveikatos problemų.

Dėl areštuoto turto iššvaistymo P.Jurgutis išteisintas, mat jis tai padarė jau panaikinus teismo nutartį paskelbti bankrotą „Klaipėdos Hidrotechnikai“.

Šis nuosprendis dar gali būti apskųstas Lietuvos Apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

aida

svolacius aferistas pakarti bruda uz kiausiu turgaus aikstej, puteikis ir toliau ji ne tik uztaria bet ir saugo,kodel, uz milijonus isvogtus jurgucio is valstybes is zmoniu,kada nudves tas aferistas,mat del ligos negali nuteisti,daugiau negiu juokinga, visur kysius dave kas eme ir kam reikejo ,gi ne savo uzdirbtus o vagies jurgucio pavogtus

Anonimas

Šventas Jurgutis - tik 2 meteliai už žmonių apvogimą

prie ko Gentvilas

jei ponas Jurgutis iššvaistė bendrovės " Klaipėdos hidrotechnika" turtą ? .....Toks pirkinys su įmonės veikla nesusijęs. Pirkdamas žemės ir sumokėdamas už jį ženkliai didesnę kainą, P.Jurgutis iššvaistė jo žinioje buvusį didelės vertės bendrovei priklausantį turtą. Už tai įmonės vadovas nuteistas kalėti dvejus metus. .....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS