Darbo metu – dvi tragedijos | Diena.lt

DARBO METU – DVI TRAGEDIJOS

Per vieną dieną specialiosioms tarnyboms teko tris kartus skubėti į įvykio vietą dėl nelaimingų atsitikimų darbe. Tą pačią dieną darbe mirė du vyrai.

Uostamiestyje antradienį įvyko dvi nelaimės, kurių metu buvo sužaloti darbuotojai, vienas klaipėdietis dėl traumos mirė.

Viena medikų brigada 15.32 val. gavo iškvietimą dėl Naujojoje Uosto gatvėje įvykusios nelaimės.

Paaiškėjo, kad uosto kompanijos teritorijoje darbo metu nukrito armatūros gabalas ir prispaudė 1994 m. gimusiam vyrui kojas. Jis nuvežtas į ligoninę. Aplinkybės tikslinamos. Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 176 straipsnį "Darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimas".

Kitas medikų ekipažas skubėjo į Šilutės plentą, kur taip pat užfiksuotas nelaimingas atsitikimas.

19.50 val. 1963 m. gimęs vyras buvo mirtinai traumuotas krovinio. Nelaimė nutiko kraunant į sunkvežimio priekabą betoninės tvoros segmentus, vienas iš segmentų užvirto ant priekaboje buvusio vyro ir jį mirtinai sužalojo.

Atvykus ugniagesiams vyriškis jau buvo išlaisvintas. Medikai konstatavo jo mirtį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 176 straipsnio pirmąją dalį: "Darbdavys ar jo įgaliotas asmuo, pažeidęs Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme ar kituose teisės aktuose nustatytus darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, avarija ar atsirado kitokių sunkių padarinių, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų."

Dar viena nelaimė nutiko Šilutės rajone, Traksėdžių kaime. Nelaimė užfiksuota 16.50 val.

Traktorius, vairuojamas 1980 m. gimusio vyro, pervažiavo ir mirtinai sužalojo 1984 m. gimusį vyrą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 176 straipsnio pirmąją dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dofka

Tai ir taip neaišku kada dabaigs tą "veaduka" žiede ir plika akim jau matyt, kad stato bilik statyt, nei saugos, nei gyventojam pralaidumo važiuojant, užuojanta artimiesiems, bet ne taip viskas turi vykt....

klp

elementarus darbo saugos pazeidymas, daugiau nieko

VIRGIS

Kodėl galimo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS