Tragiškas įvykis Klaipėdoje: automobilvežio platforma mirtinai sužalojo vairuotoją | Diena.lt

TRAGIŠKAS ĮVYKIS KLAIPĖDOJE: AUTOMOBILVEŽIO PLATFORMA MIRTINAI SUŽALOJO VAIRUOTOJĄ

Skaudi nelaimė darbe tapo tyrimo objektu ne tik Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnams, bet ir Valstybinės darbo inspekcijos darbuotojams.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos medikams apie nelaimę Perkėlos gatvėje esančiame konteinerių terminale pirmadienį pranešta 11 val. Skubėdami į nurodytą vietą medikai žinojo, kad autovežio platforma prispaudė žmogų.

Tą rytą 29 metų vaikinas, ne pirmus metus vairuojantis lengviesiems automobiliams gabenti skirtą autovežį „Mercedes Benz“, atvyko pasikrauti laivu atplukdytų mašinų.

Norėdamas paruošti techniką automobiliams gabenti viršutinėje platformoje, vairuotojas suprato, kad kažkas nepavyko, platforma, kaip jis tikėjosi, nenusileido.

Vairuotojas lindo pažiūrėti, kas atsitiko ir būtent tuo metu mechanizmas suveikė prispausdamas žmogų.

Atskubėję medikai dar užčiuopė vaikino pulsą, bet netrukus jo gyvybę užgeso.

Išvaduoti jo iš ne laiku suveikusio autovežio buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai. Jie panaudojo hidraulinę ir pneumatinę įrangą ir išlaisvino žuvusįjį.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus darbuotojai ėmėsi tirti, kas lėmė nelaimę.

„Aiškinsimės, ar automobilis buvo techniškai tvarkingas, peržiūrėsime dokumentus, aiškinsimės, ar vairuotojas nerizikavo lįsdamas pažiūrėti, kodėl nesuveikė platformos nuleidimo mechanizmas, ieškosime visų įmanomų nelaimės priežasčių. Žinome, kad vairuotojas nebuvo naujokas, jis ne pirmus metus dirbo su mašina, kuri jį prispaudė“, – kalbėjo Darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjas Vytautas Ročys.

Tyrimo dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo ėmėsi ir miesto policijos komisariato pareigūnai.

Klaipėdoje pavojingiausiomis vis dar vadinamos statybininkų, laivų statytojų, liftininkų ir transporto darbuotojų profesijos.


Statistika ir faktai

Šiemet darbo vietose žuvo 3 asmenys.

Darbininkai žuvo: lifte, uosto įmonėje, atlikdami aukštalipio darbus.

6 buvo sunkiai sužaloti.

4 darbuotojai mirė darbo vietoje dėl sveikatos problemų.

2019 m. darbe žuvo 7 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ingrida

Amzinaji atilsi jam,labai liudna

Ricardas

Uzuojauta reiskiu savo kolegai tegul ilsisi ramybeje

pensininkė

užuojauta artimiesiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS