Tragiškas savaitgalis Klaipėdos paplūdimiuose: skendo du vyrai, moteris patyrė infarktą | Diena.lt

TRAGIŠKAS SAVAITGALIS KLAIPĖDOS PAPLŪDIMIUOSE: SKENDO DU VYRAI, MOTERIS PATYRĖ INFARKTĄ

Birželis Klaipėdos paplūdimiuose baigėsi dviem tragedijomis – nuskendo du stiprūs vyrai. Vienas jų gelbėjo skęstančius vaikus, kito žūties aplinkybės kol kas nėra labai aiškios, o ir kūnas pirmadienį ryte dar nebuvo rastas. Nuo penktadienio iki sekmadienio vakaro paplūdimių gelbėtojai ir medikai turėjo nepaprastai daug darbo.

Staiga dingo bangose

Visas savaitgalis buvo pažymėtas tragedijos Melnragės paplūdimyje, tačiau tai nebuvo paskutinė nelaimė. Sekmadienį 17.53 val. pranešta, kad Smiltynėje, ties Naująja perkėla, jūroje skęsta žmogus.

Kaip vėliau pasakojo šio įvykio liudininkas, dvi šeimos iš Kuršėnų tądien lankėsi Jūrų muziejuje, o vakare nusprendė dar kartą išsimaudyti jūroje.

Du vyrai sekluma įbrido į jūrą iki krūtinės, nors netoliese buvo trys ženklai, įspėjantys apie duobes. Žuvusiojo bičiulis pasakojo niurktelėjęs po vandeniu, norėdamas susišlapinti galvą. Po to draugo jis jau nebematė.

Dingęs 43 metų vyras mokėjo plaukti. Kas atsitiko, kad jis neišplaukė, iki šiol nėra aišku.

Prasidėjo gelbėjimo operacija, gelbėtojai šoko ieškoti žmogaus, vos tik jo draugas pakėlė ranką. Dar vienas gelbėtojas atplaukė vandens motociklu, žmogaus bandyta ieškoti iš Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro sraigtasparnio.

Į pagalbą buvo atvykę ir Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojai. Vyrai nardė ieškodami kūno.

„Buvo labai stiprus šoninis vėjas, galbūt tai lėmė, kad vyro nei gyvo, nei mirusio nepavyko rasti“, – teigė Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Pirmadienį iki pietų kūnas dar nebuvo rastas.

Streso apimtai 13 metų mergaitei dėl tragiškos nelaimės prireikė medikų pagalbos. Bangose dingusio vyro žmona ir du vaikai išgabenti į ligoninę.

A. Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žuvo gelbėdamas vaikus

Šeštadienio rytą visą Lietuvą apskriejo žinia apie pirmąją šią vasarą jūros auką.

Truputį po 8 val. ryto 12 ir 13 metų mergaitės ties centrine Melnragės gelbėjimo stotimi į jūrą įbrido vienos ir staiga pajuto, kad nebegali grįžti į krantą, srovė jas pradėjo tempti gilyn.

Būtent tuo metu pakrantėje sportavo 52 metų vyras, kurį gelbėtojai pažinojo iš matymo. Mat šis žmogus mankštindavosi pajūryje ištisus metus, jis buvo fiziškai stiprus ir, akivaizdu, jautrus kito nelaimei, nes, pamatęs bangose besiblaškančius vaikus, puolė juos gelbėti.

Tuo metu pajūrio gelbėtojai dar nedirbo, jų darbo diena prasideda nuo 9 val.

Paplūdimyje buvę žmonės paskambino pagalbos telefonu, į Melnragę išskubėjo priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojai. Jų automobilių sirenas išgirdo ir apie nelaimę iš Bendrojo pagalbos centro sužinojo netoli gyvenantis A. Siakki.

Buvo labai stiprus šoninis vėjas, galbūt tai lėmė, kad vyro nei gyvo, nei mirusio nepavyko rasti.

Į darbą vykstantiems pavaldiniams jis pranešė apie gelbėjimo operaciją, ir vaikinai suskubo į nelaimės vietą.

Viena mergaičių atsipalaidavo ir laikėsi vandens paviršiuje, bangos ją parplukdė arčiau kranto. Kitą iš vandens ištraukė priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojai.

Tuo metu jas pirmas suskubęs gelbėti vyras jau buvo nešamas srovės gilyn. Ugniagesys, vilkėjęs gelbėjimo liemenę ir prisirišęs virve, bandė jį pasiekti, bet nespėjo.

Po valandos nuo gelbėjimo operacijos pradžios maždaug už 50 metrų nuo tos vietos, kur pradėjo skęsti mergaitės, jau negyvo vyro kūną pastebėjo vandens motociklu jo ieškojęs gelbėtojas.

Gelbėjo ištiktus infarkto

Penktadienį Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai iš jūros ištraukė 10 ir 11 metų berniukus – ukrainiečių vaikai į pajūrį buvo atėję vieni. Vienas berniukų išvežtas į ligoninę.

Tądien Giruliuose gyvybę pasisekė išgelbėti ir 14-os metų mergaitei.

Palangoje savaitgalį išgelbėti trys skendę žmonės. Vienas jų – Šventojoje skendęs ketverių metų berniukas. Vaikas gydomas ligoninėje.

Sekmadienį nelaimė atsitiko ir Plungės rajone, kur privačios sodybos tvenkinyje mama rado jau nuskendusią savo dvejų metų dukrytę.

Tądien poilsis pajūryje tragiškai baigėsi Šventosios paplūdimyje besikaitinusiam 48-erių vilniečiui. Medikai buvo iškviesti prie gelbėjimo stoties, kur buvo skausmais krūtinėje skundęsis žmogus. Vežant jį į ligoninę, vyrą ištiko klinikinė mirtis. Medikai bandė jį atgaivinti, bet nesėkmingai, vyras mirė.

Beveik tuo pačiu metu iš Melnragės paplūdimio į ligoninę dėl ūmaus infarkto išgabenta 67-erių moteris. Tikėtina, kad ligoninėje jai suteikta pagalba padėjo išvengti mirties.

Medikai pajūryje visą savaitgalį turėjo labai daug darbo, keli žmonės patyrė smulkias traumas, ne vieną kamavo aukštas kraujospūdis.

Birželio mėnesį Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai sulaukė 135 pagalbos prašymų.

GALERIJA

  • Tragiškas savaitgalis Klaipėdos paplūdimiuose: skendo du vyrai, moteris patyrė infarktą
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Andre

Tai tragedijų finišas. Seimas kalba apie karo pasiruošimą, sapną, o tokiu atveju tegul kada jūra nerami, tegul kareiviai neprileidžia žmonių prie jūros rajūnės, ! Vokiečių reikia, imituoti vėją, . Tegul savo žmonėms, lietuviams įveda prie jūros tvarką ! Žmonių netektis Lietuvai, didžiulė ! Tegul vertina kiekvieną žmogų Lietuva, nes šalis labai maža.

Praeis noras

Kai tokius reikia gelbeti, tai tuo paciu saskaitas jiems israsyti trizenkles. Praeis noras kita karta priestarauti taisyklems.

baisu

Ar koservatoriai nepralaimes seimo rinkimu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS