Tragiškų eismo įvykių statistika – šiurpinanti | Diena.lt

TRAGIŠKŲ EISMO ĮVYKIŲ STATISTIKA – ŠIURPINANTI

Trečiadienį, rugsėjo 20-ąją, buvo minima Europos diena be žuvusiųjų keliuose. Europos kelių policijos tinklas „Roadpol“ tokią dieną paskelbė 2016-aisiais. Uostamiesčio pareigūnai prisidėjo prie šio minėjimo ir ragino gyventojus vairuoti atsakingai, neprarasti budrumo ir atsakomybės kelyje.

Europos transporto saugos tarybos (ETSC) duomenimis, 2022 m. vienam milijonui Europos gyventojų teko 46 mirtys keliuose. Lietuvoje pernai eismo įvykiuose iš viso žuvo 120 žmonių, šiemet iki rugsėjo 18 d. – jau 107. Tai yra 31 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Skelbiama, kad Klaipėdos apskrityje eismo įvykiuose šiemet iki rugsėjo 18 d. jau žuvo 12 žmonių, Klaipėdos mieste – vienas. Pernai per visus metus Klaipėdos apskrityje užfiksuota 17 žūčių keliuose, Klaipėdos mieste – penkios.

„Europos dieną be žuvusiųjų keliuose (rugsėjo 20-ąją) pasitikime su nauju pasiryžimu. Kasdien, dalyvaudami viešajame eisme, ir kaip vairuotojai, ir kaip pėstieji ar keleiviai priminkime sau ir kitiems, kad kelyje beveik viskas priklauso nuo mūsų pačių atsakingumo, dėmesio ir sąmoningumo“, – vakar kvietė Lietuvos kelių policijos ir Klaipėdos pareigūnai.

Rugsėjo 16–22 d. Europoje vyksta ir socialinė iniciatyva – Saugaus eismo dienos. Jas taip pat inicijavo „Roadpol“.

Uostamiesčio pareigūnai visą rugsėjį paskyrė saugiam eismui. Vyksta reidai prie ugdymo įstaigų, tikrinamas vairuotojų blaivumas, fiksuojami viešosios tvarkos pažeidimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ne lyberalas

Parduokit radarus , padarykit keliu remontus - nauda zmonems kazkokia bus.

tegul eina š...

Jei tie radarai kontroliuotų 100 procentų kelių, gal ir būtų efektas. Bet problema ne čia, o bendrame moraliniame nuosmukyje - niekas už nieką neatsakingas, politikai ir valdžia nevykėliai apsišaukėliai, tai kodėl turi būti geresni eiliniai? Visur melas, nepaisymas visuomenės interesų, ir nėra kur kreiptis - visos institucijos rašo - jei nesutinki, kreipkis į teismą, bet teismai tai jau visai niekinė institucija

Romas

Na, tu matai. Pristatė sektorinių ant kiekvieno kaimo kelio, greitį ,kur nėra dviejų eismo juostų apribojo iki 70 km/val ( Norvegijoj panašiuose keliuose iki 100-110 km/val ) ir,pasirodo, padeda tik tiems, kas pinigus už tai gauna, o su saugumu nieko bendro neturi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS