Uostamiestyje kvaišalų tik daugėja | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE KVAIŠALŲ TIK DAUGĖJA

Kriminalinių įvykių suvestinėse beveik kasdien pranešama apie asmenis, turėjusius kvaišalų. Narkotikai seniai yra tapę uostamiesčio kasdienybe, pareigūnų aptinkami kiekiai ir kvaišalų įvairovė stebina net visko mačiusios Kriminalinės policijos darbuotojus.

Praneša kasdien

Oficialiai skelbiama, kad antradienį, apie 22 val., uostamiesčio Naikupės gatvėje policininkai sustabdė ir nusprendė patikrinti automobilį "Renault Megane". Prie vairo sėdėjo 41-erių vyras, kartu važiavo 39-erių jo draugas.

Mašinoje pareigūnai rado popieriaus lankstinuką su baltais milteliais, plastiko indelį su milteliais ir 14 plastikinių maišelių su specifinį kanapių tvaiką skleidžiančia medžiaga.

Abu vyrai suprato, kad jų laukia nemenki nemalonumai. Vairuotojas mašinos apžiūros metu sugebėjo pabėgti, o jo draugas pateko į areštinę.

Klaipėdos miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kvaišalų turėjimo be tikslo juos platinti. Nors ir įtariama, kad tiek kvaišalų vyrai vežėsi ne tik sau, platinimo faktą reikėtų dar įrodyti.

Tos pačios dienos suvestinėje skelbiamas dar vienas su narkotikais susijęs atvejis. Antradienį, apie 9.30 val., pavėžėjimo paslaugas teikiantis vyras savo mašinos salone rado kažkurio kliento paliktą ant liemens užsegamą rankinę, kurioje buvo šeši polietileno kamuoliukai su augalinės kilmės medžiaga.

Apie šį radinį vairuotojas pranešė policijai, pareigūnai ketina rasti rankinės savininką ir pateikti jam nepatogių klausimų.

Kvaišalų tik daugėja

Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimų valdybos darbuotojai stengiasi demaskuoti narkotikų tiekėjus ir pardavėjus, ypač tuos, kurie organizuoja ištisą kvaišalų prekybos tinklą.

Kol kas garsiai neskelbiama, bet pastarasis jų darbas – dešimtis kilogramų kanapių turėjusio asmens sulaikymas.

Gegužę Kretingoje sulaikyti septyni įtariamieji, pas juos rasta amfetamino, heroino bei kitų rūšių kvaišalų.

Pasak pareigūnų, heroinas – labiausiai degradavusių narkomanų kvaišalai, juos vis labiau išstumia dramblių raminamaisiais vadinami sintetiniai narkotikai.

Populiariausi kvaišalai dabar – kanapės ir kokainas. Jų platintojai sulaikomi ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, o pastaraisiais metais pas juos aptinkama dešimtys kilogramų "žolės" ir kilogramai kokaino.

Šių metų kovą Klaipėdoje pas vieną narkotikų platintoją rasta 1,35 kg kokaino. Vasarį sulaikyti du įtariamieji, kurie kontrabanda iš Olandijos mašinos slaptavietėje atvežė apie 3 kilogramus kokaino ir 480 gramų amfetamino.

Vasarį Klaipėdoje sulaikyti trys įtariamieji, pas kuriuos aptikta puspenkto kilogramo kanapių, 700 gramų kanapių dervos ir 268 gramai kokaino.

Parveža automobiliais

Šiuo metu teismas nagrinėja su nusikalstamomis grupuotėmis siejamo asmens bylą, kurioje jis kaltinamas kokaino platinimu Airijoje.

Pernai buvo nutverti keli asmenys, tarp kurių buvo ir moteris, jie kaltinami kontrabanda iš Ispanijos atvežę 11 kilogramų kanapių.

Neseniai baigtas tyrimas, kuriame kaltinimai kvaišalų platinimo organizavimu pateikti anksčiau neteistam 39-erių klaipėdiečiui. Pas jį buvo rasta 11 kilogramų kanapių, puskilogramis kanapių dervos, 270 gramų haliucinogeninių grybų, 2,27 kilogramo kokaino. Kratos metu iš įtariamojo paimta 26 tūkst. eurų ir brangus automobilis.

Pareigūnai ne tik organizuoja masinių jaunimo renginių dalyvių patikras, bet ir neviešo pobūdžio veiksmus muzikos festivaliuose bei kitose šventėse.

Panašu, kad be dėmesio neliks ir šį savaitgalį Karklėje vyksiantis festivalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jūrė

..pažiūrėkit Alksnynės,Žardės rajonuose kas vyksta,man pora mėn.užteko ten pagyvent jau visus veidus žinau...kur policija...

j

nereikia gydyti narkomanu kaip amerikoje voliojasi ant zemes ir niekas nesistengia jiems padeti palieka dviesimui ir jokio gailescio

metadonas

Dekokit iskrypeliu-arabu partijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS