Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas | Diena.lt

UOSTELYJE RASTAS DINGUSIO VAIKINO KŪNAS

Antradienį vykdant policijos operaciją narai ieškojo dingusio Gintauto Matulaičio prie Klaipėdos piliavietės, jachtų uostelyje. 10.26 val. gauta žinia – vaikino kūnas rastas. Viltis, kad jaunuolis gali būti gyvas žlugo.

Esama duomenų, kad bare linksminęsis G. Matulaitis naktį iš vasario 18-osios į 19-ąją turėjo nemažai pinigų ir to neslėpė. Tąnakt bare buvę kiti lankytojai pastebėjo, kad vaikinas švaistėsi eurais. Įdomu, ar šis faktas atkreipė pareigūnų dėmesį.

Panašu, kad dabar laukiama skrodimo, kuris bus atliekamas trečiadienį, išvadų.

Pirminiais duomenimis, velionį narai aptiko po mediniu tilteliu prie jachtų uostelio krantinės. Šioje vietoje narai kūno ieškojo ir anksčiau, tačiau pirmosios paieškos buvo nevaisingos.

Artimieji ir draugai svarsto, kaip vaikinas galėjo įkristi į vandenį, mat šioje vietoje krantinė atitverta virvine tvorele.

Prieš kelerius metus netoli tos vietos, kur antradienį rastas G.Matulaičio kūnas, Jūros šventės metu žuvo vyras.

Truputį padauginęs klaipėdietis sėdėjo ant atitvaro virvės. Žmogus neišlaikė lygsvaros ir atbulas nukrito žemyn. Jis trenkėsi pakaušiu į apačioje esantį pontoninį lieptelį, neteko sąmonės ir įkritęs į vandenį nuskendo. Tokia įvykių seka įmanoma ir G.Matulaičio atveju.

Balandžio 20-ąją G. Matulaitis būtų šventęs 25-ąjį gimtadienį.

Trečiadienį teismo medicinos ekspertai turės atsakyti į pagrindinį klausimą – kokia vaikino mirties priežastis.

Telefoną rado pas draugą

Prekybos centro "Arena" parduotuvės "Rimi" direktoriaus pavaduotoju dirbęs G.Matulaitis vasario 18-ąją išvažiavo į Klaipėdą.

Apie 180 cm ūgio 25-erių G.Matulaitis yra trumpai kirptų, tamsių plaukų, vilkėjo šviesiais marškiniais, tamsiai mėlyna striuke, tamsiomis kelnėmis, avėjo juodais zomšos aulinukais.

Tąnakt vaikinas linksminosi Klaipėdos centre esančiame bare "Kiss".

Apie 5.30 val. iš jo išėjo ir dingo be pėdsako.

Tiesa, šiokių tokių užuominų apie jo judėjimo trajektoriją tą rytą pavyko rasti peržiūrėjus miesto vaizdo kamerų įrašus bei patikrinus jo turėtų mobiliojo ryšio telefonų koordinates.

Tąnakt gargždiškis turėjo du telefonus – asmeninį ir darbo.

Privatus G.Matulaičio telefonas kažkodėl atsidūrė jo draugo kišenėje. Šio žmogaus pozicija kol kas stebina ir kelia nerimą – jis tikina paprasčiausiai neprisimenantis, kaip pas jį pateko bičiulio telefonas.

Draugas tvirtino buvęs gerokai įkaušęs, su Gintautu kartu niekur nėjęs, iš pasilinksminimo vietos išvažiavęs taksi.

Antrasis G.Matulaičio tąnakt naudotas, didesnės materialinės vertės neturintis mobiliojo ryšio telefonas paskutinį kartą skleidė bangas Klaipėdos senamiestyje, maždaug ties Kurpių gatve.

Panašu, kad apie 6 val. aparatas išsikrovė vaikinui bekalbant su drauge.

Jaunuolis merginai minėjo, kad eina per Biržos tiltą, kalbėjo, kad ketina grįžti į Gargždus mikroautobusu.

Vaizdo kameros įrašas patvirtino šį faktą. Jame matyti, kaip Gintautas pereina tiltą kalbėdamas telefonu, staiga baigia pokalbį ir nuleidžia ranką, nes telefonas "mirė".

Ieškojo ir už miesto

Tačiau nei tą dieną, nei vėliau namo jis neparsirado.

Nuo vasario 19-osios prasidėjo Gintauto paieškos, kurių pirmiausia ėmėsi vaikino šeima.

Aktyviausiai brolio ieško vyresnioji sesuo Vida Matulaitytė.

Mergina ne tik kreipėsi į policiją. Ji paskleidė žinią apie dingusį brolį ir sukūrė socialinio tinklalapio "Facebook" paskyrą, skirtą jo paieškai.

Žmonės kaipmat ėmė platinti pagalbos prašymą.

Daugybė bičiulių ir G.Matulaičio nepažinojusių žmonių atsiliepė į merginos kvietimą dalyvauti paieškose.

Jau vasario 20-ąją žmonės ėmė žvalgytis vaikino senamiesčio užkaboriuose, dairytis nuo Danės krantinės, Jono kalnelio griovyje.

"Dabar ne tik senamiestyje, bet ir visoje Klaipėdoje bei jos apylinkėse nebėra vietos, kur neieškojome brolio", – patikino V.Matulaitytė.

Praėjusią savaitę apie 30 žmonių susirinko prie prekybos centro BIG ir drauge nuvyko prie kelio į Kairių poligoną.

Žmonės pasklido po laukus, žvalgėsi krūmynuose bei miške, rausė neseniai sukastą žemę.

Taip bandyta atmesti dar vieną versiją, jog galbūt kažkas pavėžėjo G.Matulaitį už miesto ir čia jo atsikratė.

Savanoriai rado palaidotų gyvūnų gaišenų, tačiau vaikino pėdsakų neaptiko.

Kiekvieną dieną padedama draugų bei nepažįstamų žmonių jauna moteris žvalgosi vis kitoje uostamiesčio vietoje.

Kartais ji sulaukia nepažįstamų žmonių skambučių, jie praneša apžiūrėję dar vieną Klaipėdos kampą ir patikina, kad ten vaikino nerado.

Šeštadienį, kai minios klaipėdiečių plūdo į Teatro aikštėje vykusią Kaziuko mugę, būrys klaipėdiečių susirinko į piliavietę.

Prie jų buvo priėjęs ir miesto meras Vytautas Grubliauskas, jis pasikalbėjo su žmonėmis.

Dingo už "pragaro vartų"

"Tikriname visas įmanomas versijas, ieškome bet kokio kabliuko, užuominos, bet kokio liudijimo. Peržiūrėjome vaizdo kamerų įrašus. Keistas dalykas, kad policininkai, kurie tiria mano brolio dingimą, nepamatė jo Teatro aikštės vaizdo įraše. O aš pamačiau. Sparčiu žingsniu jis įsuko tarp Dramos teatro kasų ir greta esančio namo", – pasakojo V.Matulaitytė.

Tame siaurame perėjime, už kurio dieną ir naktį plevena dviejų prieš kelerius metus avarijos metu žuvusių jaunuolių tėvų nuolat uždegamos žvakės, G.Matulaitis dingo lyg į nebūtį.

Miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis abejoja, ar sesers pamatytas siluetas yra tikrai dingusio vaikino.

"Įraše vos akimirką matomas žmogus, kuris dingo tarp teatro ir kito namo. Įžiūrėti ypatingų bruožų, kurie leistų patvirtinti G.Matulaičio tapatybę, neįmanoma. Įrašas yra blogos kokybės, be to, labai trumpas", – tikino pareigūnas.

Artimieji spėja, kad būtent už šio perėjimo G.Matulaičiui kažkas atsitiko. Galbūt jį partrenkė mašina, galbūt kažkas pasisiūlė vaikiną pavežti.

Tikroji tiesa vis dar tebėra apgaubta paslapties.

Ši vieta klaipėdiečių kartais jau vadinama vartais į pragarą.

Kadangi savanoriai pakalbino daugybę pernakt dirbančių pasilinksminimo įstaigų darbuotojų bei taksistų ir išdalijo jiems dingusiojo portretą, kai kuriuos žmones tai paveikė keistokai.

Netoliese veikiančios pasilinksminimo įstaigos darbuotojos dabar naktį bijo vaikščioti tuo pačiu perėjimu.

Pilies gatvėje yra kelios vaizdo stebėjimo kameros, bet iš jų – jokios naudos, nes jos paprasčiausiai neveikia. Nėra filmuojama ir didžioji Danės krantinių dalis.

Manoma, kad per Danę į kitą upės pusę G.Matulaitis nenuėjo.

Praverstų net smulkmena

Kas atsitiko toliau, belieka spėlioti.

Pareigūnai buvo pasitelkę policijos mokyklos kursantus, iššukavo visą senamiestį, apžiūrėjo apleistus pastatus, kiemus, sandėliukus, žvalgėsi jachtų uostelio užkaboriuose.

Narai ne kartą žvalgė Danės upės akvatoriją, Jono kalnelio kanalą.

Vakar per pietus Jūrų uosto policijos pareigūnai drauge su dviem kolegomis iš miesto policijos komisariato ir dingusiojo seserimi antrą kartą sėdo į policijos motorinę valtį ir apžiūrėjo upę bei marių krantines. Kol kas neaptikta jokio vaikino pėdsako.

"Jeigu kiltų bet kokia versija, ar nuojauta, būtinai patikrintume tokį spėjimą. Ekstrasensais netikime, kol kas niekas iš tokią galią besiskelbiančių žmonių nieko panašaus į tiesą nepasakė. Jau padarėme viską, ką įmanoma padaryti, – kalbėjo V.Matulaitytė. – Vieno labai prašau visų žmonių – gerai pagalvoti, ar nematė mano brolio ar kokios nors detalės, galinčios padėti įminti jo dingimo paslaptį. Jei kas vasario 19 dieną, penktadienį, anksti ryte, apie 6 val. ėjo, važiavo ar dirbo senamiestyje arba Pilies gatvėje, gal pamena matęs Gintautą. Mums svarbi kiekviena detalė. Į kurią pusę jis ėjo? Gal su kažkuo kalbėjo? Gal kas matė jį įlipantį į kokią mašiną? Laukčiau bet kokios žinios telefonu 8 603 72 661. Kiekvienam garantuoju anonimiškumą."

Artimieji išgyvena labai sunkias dienas. V.Matulaitytė atsiliepia į kiekvieną skambutį, jei neišgirsta telefono signalo, netrukus pati perskambina.

Trečią savaitę jauna moteris negali nieko kito nei veikti nei galvoti, visos jos mintys skirtos tik brolio paieškai.

Gal todėl artimuosius skaudžiai žeidė pareigūnai, kaskart dingusiojo artimųjų klausinėdavę tų pačių dalykų, lyg bendrautų pirmą kartą.

Visi dingo naktį į penktadienį

Klaipėdoje jau būta panašių nerimo savaičių, abejonių bei skaudžios nežinios, kai 2010 metų pabaigoje metais Klaipėdos senamiestyje ar centrinėje dalyje linksminęsi dingo du vaikinai. Ir tada artimieji prašė visuomenės pagalbos, o klaipėdiečiai kūrė įvairiausias jų dingimo versijas.

2010-ųjų spalio 22-osios naktį 22 metų Richardas Kvauka senamiestyje netoli Danės krantinės esančiame klube "Marselis" šventė su draugais. Gerokai padauginęs vaikinas dingo draugams iš akių prie upės.

2010 metų gruodžio 2-ąją J.Janonio gatvėje esančiame naktiniame klube su universiteto grupės draugais 20-metis Tadas Jonika šventė bičiulio gimimo dieną. Dėl nežinomų priežasčių jaunuolis klubą paliko vienas ir apie 2 val. nakties pakeliui į senamiestį dingo.

Galbūt tai tik sutapimas, bet ir šie du vaikinai, kaip ir G.Matulaitis, dingo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Tų pačių metų lapkričio pabaigoje mariose ties įmone "Laivitė" žmonės pastebėjo R.Kvaukos kūną.

2011 metų kovo 12 dienos rytą šios bendrovės teritorijoje dirbę vyrai pastebėjo marių srovės nešamą ledo lytį su joje įšalusiu žmogaus kūnu. Taip baigėsi T.Jonikos paieška.

Nors tais metais buvo pasklidusio kalbos apie žmonių organų vagis, teismo medicinos ekspertai paneigė, kad šie jaunuoliai galėjo būti pagrobti ir operuoti piktavalių.

Kaip žuvo šie vaikinai, neatsakyta iki šiol. Didžiausio pasipiktinimo tąsyk sulaukė Danės krantinių rekonstruotojai, palikę jas be jokių atitvarų.

G.Matulaičio artimieji dar viliasi, kad išmintingas, perspektyvus, teigiamų nuostatų vaikinas tebėra gyvas.

Bet jei spėliotume, kad šis jaunas žmogus kažkokiu būdu atsidūrė upėje, atomazgos galima tikėtis dar po kelių savaičių, kai vanduo labiau sušils.

"Visaip gali būti, čia net spėlioti sunku. Kartais kūnai visai neatsiranda. Upės vandenys gali išnešti į marias, o čia jau viskas priklauso nuo vėjų ir srovės. Būna dienų, kai didžiulės vandens masės plūsta į jūrą", – kalbėjo didžiulės patirties turintis teismo medicinos ekspertas Diomenas Vitkus.

GALERIJA

  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • G.Matulaičio artimieji žinią apie vaikino dingimą paskleidė visais įmanomais būdais.
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Dingusio vaikino paieška
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
  • Uostelyje rastas dingusio vaikino kūnas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (93)

Judita

Užuojauta šeimai, amžiną atislsį mirusiam. Bet šiaip žmonės neskęsta. Išėjo iš naktinio klubo, paryčiais. Išgėręs, gal ir daugiau ko pavartojęs. O mes keliam ant kojų visus. Gla pradėkim nuo šeimos. Visame kame. Vaikai gimsta ne gatvėje........

Vidas

Užuojauta šeimai

Linas

WorthReadingStuff.com - įdomiausi viso pasaulio žiniasklaidos straipsniai vienoje vietoje ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS