Už informaciją apie pavogtą BMW – solidus atlygis | Diena.lt

UŽ INFORMACIJĄ APIE PAVOGTĄ BMW – SOLIDUS ATLYGIS

Prabangaus automobilio "BMW M5" vagystė Palangoje tapo vienu rimčiausių šio sezono nusikaltimu pajūrio kurorte. Savininkas už vertingą informaciją jau pasiūlė didelį atlygį.

Raktus rado name

Pirmadienio naktį, po antros valandos, grįžęs prie nuomojamo buto Palangoje, S.Daukanto gatvėje, vyras pamatė, kad kieme nebėra jo pernai pagaminto raudono "BMW M5".

Automobilis buvo pažymėtas raudonais vadinamaisiais prekybiniais numeriais.

Mašinos salone savininkas buvo palikęs automobilio registracijos dokumentus, išduotus Kanadoje, savo vairuotojo pažymėjimą, asmens tapatybės kortelę ir mobiliojo ryšio telefoną.

Manoma, kad vagys išlaužė namo, kuriame buvo apsistojęs automobilio savininkas, plastikinį langą ir rado mašinos raktelius.

Nukentėjusysis nurodė patyręs 101 tūkst. eurų žalą.

Ėmė plaukti nuotraukos

Tyrimo ėmėsi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei valdybos pareigūnai.

Policija nedelsdama kreipėsi į visuomenę, prašyta atsiliepti mačiusius važiuojantį ar stovintį nuotraukoje užfiksuotą dingusįjį automobilį. Turintieji vertingos informacijos prašomi paskambinti telefonais 112 arba 8 700 60 867.

Pareigūnams kaip įmanydamas talkina ir dingusio BMW savininkas. Jis socialiniuose tinkluose paskelbė, kad už vertingą informaciją atlygins 10 tūkst. eurų.

Tokia paskata dar labiau suaktyvino mūsų šalies žmones.

"Facebook'e" po minėta informacija pasipylė komentarai. Tarp jų pasitaikė ir nuotraukų su raudono nurodyto modelio BMW nuotraukomis.

Palankios aplinkybės

Žmonės samprotavo, kur gali būti automobilis ir kaip jo derėtų ieškoti.

Kiti stebėjosi, kad tokį brangų automobilį įsigijęs žmogus jį paliko tiesiog gatvėje ir neapsigyveno didesnį komforto bei apsaugos garantijas teikiančiose poilsio vietose.

Kiti svarstė, ar nusikaltimas nėra inscenizuotas. Visos aplinkybės – pernelyg palankios vagims: dokumentai – mašinos salone, rakteliai – lengvai prieinamame būste. Nusikaltėliams nieko daugiau ir nereikia.

Tokios pernelyg sėkmingai vagims susiklosčiusios aplinkybės esą verčia abejoti, ar vagystė nebuvo naudinga savininkui.

Tokią versiją plačiai aptarinėjo ir socialinių tinklų komentatoriai.

Esama ypatingų žymių

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai taip pat sulaukė daug skambučių ir tikrino kiekvieną informaciją.

Tiesa, kaip panašiais atvejais būna, didžioji dalis pranešimų pasirodė esanti nenaudinga. Pranešėjai užfiksavo kitus automobilius, nes Lietuvoje esama daugiau tokių mašinų.

Tuo įsitikinti policininkams nesunku, nes, pasirodo, automobilis turi kažkokių ypatingų žymių, išskiriančių jį iš tos pačios markės mašinų.

Kita vertus, skambučiai ir elektroniniai laiškai iš dalies pasitarnavo tyrėjams.

Kol kas vagystės tyrimo rezultatai neatskleidžiami, žinoma tik tiek, kad  brangaus automobilio aptikti dar nepavyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Oho

Komentatoriai lopu lopai. Koks draudimas kokios varkes? Masina su tranzitiniais nr. Turejo tik civilini menesiui. Kasko nebuvo.

jonas

16.000 eu pasakysiu kas tai padare.

As

Pirmadieni kauno gvei mentyno eikstelei maciau grynai toki
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS