Vairuotojai Klaipėdoje nepaisė greičio ribojimų | Diena.lt

VAIRUOTOJAI KLAIPĖDOJE NEPAISĖ GREIČIO RIBOJIMŲ

Pirmoji rugsėjo diena, kai uostamiesčio greičio matuokliai fiksavo net vieno kilometro greičio viršijimą, parodė, kad didžioji vairuotojų dalis nesilaiko greičio apribojimų. 

Pirmoji rugsėjo diena, kai uostamiesčio greičio matuokliai fiksavo net vieno kilometro greičio viršijimą, parodė, kad didžioji vairuotojų dalis nesilaiko greičio apribojimų.

Nors visoje Lietuvoje greičio matuokliai be jokių nuolaidų fiksuos pažeidėjus visą savaitę, Klaipėdoje tokia griežta diena buvo vienintelė – rugsėjo pirmoji.

Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis pranešė, kad visi trys mieste veikiantys greičio matuokliai fiksavo daugybę greičio viršijimo faktų.

„Jeigu įprastai per dieną nufotografuoja apie 20 ar 30 greičiau nei leistina važiuojančias transporto priemones, tai užvakar kiekvienas jų fiksavo po pusantro šimto tokių atvejų. Mūsų vairuotojai yra įpratę, kad tolerancijos riba, kurią peržengus matuokliai fiksuoja pažeidimą, yra 20 kilometrų per valandą, ir nesibaimindami važinėja 70 kilometrų per valandą greičiu. Įstatymas pasisako šiuo klausimu griežtai – nurodomas leistinas greitis ir baudos už jo viršijimą, jokios nuolaidos nenumatomos“, – tikino R.Šideikis.

Uostamiestyje tokia griežta tvarka taikyta tik vieną dieną todėl, kad Klaipėdos kelių policijos biuras neturi reikiamo kiekio darbuotojų sureguliuoti matuoklius ir apdoroti didžiulį informacijos kiekį.

Keliuose aplink Klaipėdą ir visoje Lietuvoje greičio matuokliai jautriai reaguos iki rugsėjo šeštosios.

Trečiadienį R.Šideikis teigė sulaukęs ne vieno vairuotojo skambučio. Žmonės klausinėjo, kodėl žybsi matuoklių blykstės, spėliojo, ar jie nėra sugedę. Pareigūnas kiekvienam jų aiškino, jeigu neviršys leistino greičio, bėdų neturės.

Rugsėjo pirmąją prie mokymo įstaigų lankęsi kelių policininkai nutvėrė vieną motoroleriu atvažiavusį mokinį, neturintį teisės vairuoti šią transporto priemonę. Dar keli jaunieji vairuotojai vairavo kabėdami mobiliojo ryšio telefonais. Tačiau rimtesnių nusižengimų neužfiksuota, mieste nebūta ir eismo įvykių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vytautas L.

Gerbiamas Komisare R.Šindeiki ,kas Jums davė tokią teisę toleruoti, ,,nematyti'',nebausti ar kaip kitaip būti pažeidėjų pusėje ? Kas... Nesusitvarkot su pareigom ? Dirbkit.Pasivažinėkit magistralinėm miesto gatvėmis automobiliais be atpažinimo ženklų ir bauskit ,rinkit pabaudas ,stiprinkit ir valstybės ir Policijos biudžetą...Tuo pačiu bus ir vairuotojų sąmonė ugdoma ir nelaimių išvengiama...

to Pareigūnams

O taip, greičio matavimas tai filosofija. Automobilio spidometras visada rodo didesnį greitį, nei faktinis. Todėl jei jus nufotografavo stacionarus greičio matuoklis, reiškia jūs gerokai viršijote leistiną greitį pagal savo automobilio spidometrą.

trys mieste veikiantys greičio matuokliai

"...neturi reikiamo kiekio darbuotojų sureguliuoti matuoklius ir apdoroti didžiulį informacijos kiekį..." Afiget...! Ir keliolikos darbuotoju reikia NET TRIM MATUOKLIAMS...?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS