Vairuotojai pajūryje gundo vagis | Diena.lt

VAIRUOTOJAI PAJŪRYJE GUNDO VAGIS

Savaitgalį pajūrio automobilių aikštelėje siautėjo vagys. Jie pasirinko automobilius, kuriuose tikėjosi rasti rankinių, su jose savininkų paliktais pinigais ir brangesniais daiktais.

Šeštadienį dviejų automobilių savininkai vienu metu skambino pagalbos telefonu ir prašė atsiųsti policijos ekipažą į pajūrį.

Pareigūnai važiavo į automobilių aikštelę ties vadinamuoju nudistų pliažu, ties vaikų stovykla "Žuvėdra".

Išdaužtus automobilių langus žmonės aptiko 17.25 val.

34 metų moteris rado savo "Nissan" apvogtą išdaužus durelių lango stiklą. Moteris neapdairiai mašinoje paliko rankinę, joje buvo raktai, dokumentai, kosmetinė, odinė piniginė su dokumentais bei 950 eurų.

Kitas nukentėjusysis, atvykęs iš Kėdainių rajono, nesuprato, kodėl nusikaltėliai išdaužė jam priklausančio "Ford S-Max" langą. 42 metų vyras salone nebuvo palikęs jokių vertybių.

Bet lango įdėjimas jam kainuos 500 eurų, tokią žalą vyras ir nurodė kreipdamasis į policiją.

Šią vasarą, kitaip nei ankstesniais metais, buvo kur kas mažiau vagysčių iš pajūryje paliekamų automobilių.

Galbūt juos apsaugojo tai, kad Pamario gatvėje vyksta gatvės rekonstrukcijos darbai, tad išvažiuoti iš aikštelių sudėtinga, be to, jose nuolat būna daug žmonių.

Tarp kitko, vagystės įvykdytos būtent tada, kai Pamario gatvėje buvo nuimti šviesoforai, tačiau iš nudistų pliažo į Klaipėdą vis dar tenka važiuoti aplinkkeliu, sukant į kalną, arba rinktis kelią per Karklę ir Palangos plentą.

Klaipėdos miesto policininkai ne vienerius metus žadėjo, kad, sutvarkius gatvę, automobilių aikštelės bus moderniai įrengtos, tai leis labiau apsaugoti jose poilsiautojų laikomas mašinas.

Kol kas pareigūnai kalba tik apie patrulių maršrutus šiose vietose. Apie stebėjimo kameras neužsimenama.

Kalbinami apie pajūryje automobilius siaubiančius vagis, policininkai nukreipia kaltę patiems nukentėjusiesiems.

Esą aikštelėse vagys tyko aukų, kurios savo vertybes palieka salonuose arba, atvažiavę į pajūrį, demonstratyviai rankines įdeda į bagažinę.

Pareigūnai pataria negundyti vagių, tada nereikėsią ir raudoti prarastų daiktų ir leisti pinigus išdaužtiems langams stiklinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

taigi

Tiek metų ten apiplėšinėjami ir gadinami automobiliai, bet pareigūnams nė motai, pora pasalų ir vagys būtų sulaikyti, bet pareigūnai pluša kabinetų fronte, o gal pluša išvien su...?

Anonimas

Ei, policija, o kaip Konstitucija, kuri garantuoja mano nuosavybės neliečiamumą ?

Pajurio gyventojas

Kameras tegul pastato jei nori pajūri pakelti prestižą ir tvarka,nes Lt vagių salis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS