Daugiau detalių apie tragediją Visagine: mažametis galėjo nuskęsti vonioje | Diena.lt

DAUGIAU DETALIŲ APIE TRAGEDIJĄ VISAGINE: MAŽAMETIS GALĖJO NUSKĘSTI VONIOJE

Aiškėja daugiau detalių apie Visagine savaitgalį rastą negyvą mažametį.

Pirminiais duomenimis, 2017 metais gimęs vaikas nuskendo vonioje. 

„Viena iš tiriamų versijų, kad tai – nelaimingas atsitikimas. Tačiau tikslią mirties priežastį, kas galėjo įvykti, pasakys teismo medicinos ekspertai, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pirmadienį sakė Utenos apskrities policijos atstovė Asta Šuminienė.

Pasak jos, mažamečio šeima gyvena tvarkingai ir anksčiau į pareigūnų akiratį patekusi nebuvo.

Panevėžio  apygardos  prokuratūros atstovės Rasos Stundžienės teigimu, vaiką gaivino artimieji, tačiau atvykus medikams šie konstatavo jo mirtį. 

Reiškiame nuoširdžią užuojautą didžiulę asmeninę tragediją – vaiko netektį išgyvenantiems tėvams ir artimiesiems.

Kaip teigė Utenos apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė, Vaiko teisių gynėjai skubiai pasiūlė psichologinę pagalbą šeimos nariams. Domėjosi, kaip jaučiasi kiti šeimoje augantys vaikai, bendravo su jais.

„Reiškiame nuoširdžią užuojautą didžiulę asmeninę tragediją – vaiko netektį išgyvenantiems tėvams ir artimiesiems“, – sakė ji.

Vaiko teisių apsaugos atstovė pridūrė, kad skaudūs ir tragiški nelaimingi įvykiai dar kartą primena, kad maži vaikai dėmesio reikalauja visur ir visada. Todėl tuo laiku, kai suaugusieji namuose ar viešoje vietoje yra su mažamečiais, turi išlikti budriais – nė akimirkos nepalikti jų vienų.

„Jeigu pastebėjote, kad vaikui reikia pagalbos, kviečiame nelikti abejingais ir padėti ją rasti. Svarbu, kad vaikui atidūs būtų jo aplinkoje esantys žmonės – šeimos nariai, mokytojai, medikai, socialiniai darbuotojai ir kiti“, – kalbėjo I. Gaigalienė.

Kilus klausimams, žmonėms ji patarė pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais skambinant nemokamu tel. 8 800 10 800. Taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje Vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje.

Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.

Primename, kad pranešimo apie įvykį pareigūnai sulaukė sausio 7 dienos vakarą, apie 20 val. Informuota, kad Visagine, Parko gatvėje, rastas negyvas 2017 metais gimęs vaikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

oho

kokie čia maraznai? Nuskendo vonioje, tėvai gaivino, bet buvo rastas Parko gatvėje????

NESĄMONĖ

KAIP 5 metų vaikas galįo nuskesti vonijoje?????

kokia tai migla

ką reiškia - ,, galėjo nuskęsti vonioje ..." ir .. vonioje rastas mažametis '' tai suprantu tas a.a. nelaimėlis paskendo , tada išlipo ir buvo surastas negyvas ? nu pipec!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS