Gaisras paliko šeimą be namų: ugnis suvalgė viską, ką per 26 santuokos metus susikūrėme | Diena.lt

GAISRAS PALIKO ŠEIMĄ BE NAMŲ: UGNIS SUVALGĖ VISKĄ, KĄ PER 26 SANTUOKOS METUS SUSIKŪRĖME

Gruodžio 1-osios naktį dviejų aukštų name įsiplieskęs gaisras šeimą paliko be pastogės. Ugnis sunaikino ne tik daiktus, bet ir prisiminimus bei galimybę jaukiai laukti didžiųjų metų švenčių.

„Norėjome atsinaujinti namus Kalėdoms – visą dieną tapetavome sienas, remontavome virtuvę, susidėjome lubas...“ – mintimis į dieną prieš nelaimę sugrįžo Šilalės rajone, Upynos seniūnijoje, Eželiškių kaime, esančio namo savininkė Gražina.

Moteris pasakojo, kad lapkričio 30-ąją, prieš vidurnaktį, žiūrėjo televizorių ir pamatė kibirkštis, sklindančias nuo šiferio, kuriuo buvo dengtas namo stogas. Tuo metu viduje buvo trys žmonės – Gražina, jos vyras ir sūnus. Pastarieji jau miegojo.

„Kai aš pamačiau žiežirbomis šaudant šiferį, puoliau žadinti vyrą, sūnų ir pradėjau šaukti: „Kelkitės, bėgame į lauką, mes degame!“. Čiupau, kas buvo po ranka – rankinę, piniginę su dokumentais, pasiėmiau džemperį ir išbėgau į lauką vasariniais bridžais, basomis kojomis – tik su šlepetėmis... Vyras su sūnumi dar bandė gesinti liepsnas, išmesti per langą kai kuriuos rūbus, bet nieko“,– atviravo pašnekovė.

Feisbuko nuotr.

Puoliau žadinti vyrą, sūnų ir pradėjau šaukti: „Kelkitės, bėgame į lauką, mes degame!“.

Be pastogės likusiai šeimai jau teko glaustis pas seserį ir sūnus. Itin padeda ir seniūnija – galbūt suteiks patalpas ir vieneriems metams jose apgyvendins, kol nelaimės ištikti žmonės įsikurs ugnies sunaikintame būste iš naujo.

„Žmonės labai daug visko siūlo. Tikrai nesitikėjau, kad ištikus bėdai galima gauti tiek dėmesio ir pagalbos. Visiems esu labai dėkinga“, – gražių žodžių geradariams negailėjo Gražina.

Tačiau moteris atvira – labiausiai šiuo metu jos šeimai vis dar trūksta statybinių medžiagų: medienos, stogo, langų, lauko durų. Rūbų ir patalynės geros valios žmonės jau perdavė pakankamai.

„Jei gausime laikiną pastogę, reikėtų virtuvinio komplekto, kėdžių, indų...“ – tarstelėjo ji.

„Kai mudu su vyru 1993 metais susituokėme, pradėjome įsirenginėti antrąjį namo aukštą. Pirmajame gyveno dabar jau mirę abu mano tėveliai. Susitvarkėme, bet ugnis suvalgė viską, ką per 26 santuokos metus susikūrėme“, – į prisiminimus sugrįžo pašnekovė.

Feisbuko nuotr.

Pasak Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovų, pranešimas apie gaisrą Šilalės rajone, Eželiškių kaime, esančiame dviejų aukštų name buvo gautas gruodžio 1-ąją 00.02 val.

Liepsnos sunaikino visą antrąjį namo aukštą ir jame buvusius daiktus. Pirmasis namo aukštas buvo sulietas vandeniu. Taip pat sudegė stogas. Gaisrą gesino keturios ugniagesių brigados. Per nelaimę žmonės nenukentėjo.


Norintys ir galintys prisidėti finansiškai ar daiktais ir taip padėti Gražinos šeimai, gali tai padaryti:

Gavėjas: VYTAUTAS AKSAMATAUSKAS

Sąsk. nr.: LT807300010029568290

Paskirtis: Parama dėl gaisro.

Taip pat galima susisiekti su Gražina tel. nr.: +370 68917937.

GALERIJA

  • Gaisras paliko šeimą be namų: ugnis suvalgė viską, ką per 26 santuokos metus susikūrėme
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

bbb

tai palaukit dar savaitele, gal skelbimas feikas. jeigu bus ir kituose laikrasciuose, matysit per telika naujienos, tai tada galvokit padet ar ne. Internete pilna netikru skelbimu padekite padekite. Visiem negalime padeti. Nebukit naivus, pradziai isitikinkite ar tikrai zmones nukentejo

Anonimas

Autorė kodėl nerasite kur nutiko ši jais nelaime

Ghost

Anonime nu tu ir ČMO nes jei ir būtu namas draustas kol jį gautu laiko praeitu o žmonėms ką daryti jie tai kažkur ir kažkaip gyventi toliau turi ir tave asmeniškai nieko neprašo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS