Sūnaus nerandanti motina maldauja Nemuno grąžinti jo kūną: tęsiama paieška | Diena.lt

SŪNAUS NERANDANTI MOTINA MALDAUJA NEMUNO GRĄŽINTI JO KŪNĄ: TĘSIAMA PAIEŠKA

Gelgaudiškio miestelio Šakių rajone bendruomenę kausto nežinia. Antradienį netoli Šilinės kaimo Jurbarko rajone Nemuno upei galimai pasiglemžus penkiolikmečio gyvybę, artimieji iki šiol nepraranda vilties jį surasti. Kelias dienas iš eilės paieškoms telkiami savanoriai ir specialiosios tarnybos.

Trečiadienį prasidėjusios paieškos, bendram tikslui suvienijusios daugybę žmonių, kol kas bevaisės – paauglys dar nerastas. Šiandien, penktadienį, penkiolikmečio toliau ieško šešios savanorių grupės, eidamos Nemuno pakrante nuo Šilinės kaimo, kur, tikėtina, ir įvyko nelaimė, kai jaunuolio kūną pasiglemžė upės vanduo.

„Šiandien iš abiejų Nemuno pusių iki pasienio su Rusija plaukia baidarės. Į pagalbą skuba narai, šauliai, pasitelksime ir bepilotes skraidykles bei malūnsparnį. Taip pat iš Karmėlavos atvyks kinologas su apmokytu šunimi“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo vilties surasti sūnų neprarandanti mama.

Labiausiai moteris baiminasi vieno – kad penkiolikmečio kūno Nemuno upės srovė nebūtų nuplukdžiusi už pasienio ribų. „Gal kur užstrigęs, užsikabinęs. Bijau, kad, jei šiandien sūnaus nerasime, paieškos bus nutrauktos ir liksime vieni. Todėl ir toliau prašysime žmonių pagalbos“, – atviravo ji.

Pasak mamos, jos sūnus nuolat palaikė sportinę formą, buvo stiprus ir puikus plaukikas.

Bijau, kad, jei šiandien sūnaus nerasime, paieškos bus nutrauktos ir liksime vieni.

Po to, kai vakar vykusios paieškos rezultato nedavė, namo taip ir nesugrįžusio paauglio mama širdį veriančia žinia pasidalijo ir socialiniame tinkle: „Ir ketvirtadienį negailestingas Nemunas negrąžino mūsų sūnaus. Trečiadienį aš turėjau vilties jį rasti gyvą, o šiandien maldavau upės jo kūno. Mes nenuleisim rankų ir tęsim savo paieškas kiek reikės“, – rašė ji.

Kaip portalui sakė Nijolė Šapolienė, laikinai vadovaujanti Gelgaudiškio pagrindinei mokyklai, kurioje mokėsi penkiolikmetis, penktadienį toliau šukuojama Nemuno teritorija nuo Šilinės kaimo pasiskirstant į strategiškai svarbiausias vietas, kuriose dažniausiai aptinkami vienokio ar kitokio pobūdžio objektai.

„Žmonėms tenka nueiti 8 kilometrus ir daugiau, kai kurie brenda vandeniu upės pakrante per žoles. Narai apsistojo Gelgaudiškyje, jei šiandien surasti nepavyks, paieškas jie vykdys ir savaitgalį. Neprarandame vilties, tikimės, kad Nemunas mums grąžins kūnelį…“, – mintimis dalijosi pašnekovė.

Paklausta, kur kreiptis žmonėms, panorusiems padėti ir prisijungti prie paieškų, ji užsiminė, kad visi telkiasi prie Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos, esančios Mokyklos g. 1, ten dirbantis personalas suteiks visą reikiamą informaciją.

N. Šapolienė pasakojo, jog Nemune, ties Šilinės kaimu, galimai nuskendęs Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos aštuntokas buvo geras jaunuolis, gerbęs visų nuomonę. Pasak jos, net nelaimės dieną paauglys nesielgė savavališkai – išleisti prie upės su draugais jis prašė mamos.

Spėjama, jog antradienį penkiolikmetis pateko į upės vagoje siautusią srovę mėgindamas perplaukti Nemuną iš Gelgaudiškio į Šilinės kaimą Jurbarko rajone.

„Kaip teigė mokinio draugai, jis prie Nemuno šiemet nuėjo pirmą kartą. Vienas klasiokas, pajutęs galingą vandens tėkmę, išplaukė. O kitas, baigęs mūsų mokyklą vaikinas, dar bandė gelbėti pagalbos besišaukiantį aštuntoką. Tačiau srovė, pasakojo jis, buvo tokia stipri, kad nepajėgė to padaryti. Paauglys paniro po vandeniu ir dingo“, – sakė laikina Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos vadovė.

GALERIJA

  • Sūnaus nerandanti motina maldauja Nemuno grąžinti jo kūną: tęsiama paieška
  • Sūnaus nerandanti motina maldauja Nemuno grąžinti jo kūną: tęsiama paieška
Redakcijos montažas / Stop kadras ir Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Lina

Rastas jau vaikas. Melskimes už Edvino sielos ramybę ir tėvų stiprybę.

Daiva

Dieve, saugok visus vaikus!

Juli

Gyvo neras tikrai jau, po tiek dienu, o srove gali nunest tolokai, uz pasienio niekas neileis jau, reikia laiko kol isplauks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS