Ugniagesiai: per birželį Lietuvoje nuskendo devyniolika žmonių, tarp jų – vienas vaikas | Diena.lt

UGNIAGESIAI: PER BIRŽELĮ LIETUVOJE NUSKENDO DEVYNIOLIKA ŽMONIŲ, TARP JŲ – VIENAS VAIKAS

Lietuvoje per birželį nuskendo devyniolika žmonių, tai yra penkiais daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

PAGD duomenimis, per šių metų birželio mėnesį iki šiol nuskendo devyniolika žmonių, vienas jų – nepilnametis.

Anot departamento, per visus šiuos metus šalyje nuskendo 58 žmonės. Ugniagesiai per pusmetį vykdė 188 gelbėjimo darbus vandenyje ir išgelbėjo penkiolika žmonių.

Anot PAGD, pernai iki birželio 28 d. ugniagesiai gelbėtojai atliko 200 gelbėjimo darbų vandenyje, ištraukė 45 nuskendusius žmones, iš jų – du vaikus, 28 išgelbėjo, iš jų – vieną vaiką.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja būti atsargiems prie vandens telkinių, nes, anot jų, dažniausiai skęstama tada, kai neįvertinami pavojai. Patariama nesimaudyti ir nenardyti nežinomose, nuošaliose vietose, kur nėra gelbėtojų, nešokti į vandenį pavalgius ar apsvaigus nuo alkoholio, nenardyti nežinant koks telkinio dugnas, neplaukti per toli nuo kranto, ypač už plūdurų, nes pervertinus savo jėgas gali būti nebeįmanoma parplaukti į krantą.

Taip pat patariama neplaukioti ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių. Ugniagesiai pabrėžia, kad ypač svarbu pasirūpinti savo vaikais, prižiūrėti, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų priežiūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS