Baudžia nepaklūstančius: praėjusią savaitę saviizoliacijos nesilaikė virš 50 žmonių | Diena.lt

BAUDŽIA NEPAKLŪSTANČIUS: PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ SAVIIZOLIACIJOS NESILAIKĖ VIRŠ 50 ŽMONIŲ

Dėl apsauginių veido kaukių nedėvėjimo praėjusią savaitę nubausta keturiolika žmonių, dėl saviizoliacijos pažeidimų – 53 asmenys.

Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė pirmadienį informavo BNS, aštuoniais atvejais žmonės kaukių nedėvėjo prekybos centruose, keturiais – viešajame transporte, po vieną – kavinėje ir degalinėje.

Kaukių nedėvėjimo pažeidimai fiksuoti Vilniuje, Jonavoje, Klaipėdoje, Skuode, Šilalėje ir Rokiškyje.

Šešiais atvejais asmenims skirta pusė minimalios baudos – 250 eurų, trims asmenims – 500 eurų bauda, o penkiems asmenims baudos nebuvo paskirtos.

Praėjusią savaitę taip pat nustatyti 53 saviizoliacijos pažeidimai.  38 protokolus dėl jų surašė policija, likusius – Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Saviizoliacijos privalo laikytis žmonės, atvykę iš šalių, kur sergamumo koronavirusu rodiklis ne mažiau kaip 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, saviizoliacijos nesilaikymas, kaukės nedevėjimas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jūra

kiek kaukių galima nupirkti moksleiviams per parą surikus 3000.Vaikams nepirkite tautinių rūbų ,jie gali palaukti ,bet tikrai gėdinga ,kad nesirūpinate moksleiviais

r

Kur nuplauks tie 2250eurų gal nupirksite moksleiviams apsauginių kaukių.

Šūdmaliai

kada nustosite tyčiotis iš Lietuvos žmonių? Fašistinė diktatūra. Dar jie juokiasi iš baltarusių. Ar neužtenka nesąmonių čia pas mus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS