Kalėjime atsidūręs A. Paleckis internetu įsteigė asociaciją: ministerija pavedė atlikti tyrimą | Diena.lt

KALĖJIME ATSIDŪRĘS A. PALECKIS INTERNETU ĮSTEIGĖ ASOCIACIJĄ: MINISTERIJA PAVEDĖ ATLIKTI TYRIMĄ

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, esą laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą Rusijai Kauno tardymo izoliatoriuje atliekantis Algirdas Paleckis internetu įsteigė naują organizaciją, Teisingumo ministerija Kalėjimų departamentą įpareigojo atlikti vidinį tyrimą.

„Vakar žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą Rusijos naudai Kauno tardymo izoliatoriuje atliekantis Algirdas Paleckis internetu įsteigė organizaciją – Tarptautinį geros kaimynystės forumą. Kaip rodo Registrų centro dokumentai, organizacijos steigimo dokumentus A. Paleckis pasirašė elektroniniu parašu. Kaip žinoma, tam yra reikalingas interneto ryšys ir mobilusis telefonas. Šie dalykai laisvės atėmimo vietose yra draudžiami. Dėl to Teisingumo ministerija, reaguodama į viešojoje erdvėje pasklidusius teiginius, pavedė Kalėjimų departamentui pradėti vidinį tyrimą“, – Eltai teigė teisingumo viceministras Elanas Jablonskas. 

E. Jablonsko teigimu, Kalėjimų departamento ir Kauno tardymo izoliatoriaus pateikti pirminiai duomenys leidžia abejoti, kad buvo pažeisti įkalinimo įstaigos saugumo reikalavimai ir sudarytos prielaidos pasinaudoti mobiliojo ryšio priemonėmis. 

Kaip pirmadienį skelbė portalas delfi.lt, Registrų centro dokumentai rodo, kad šių metų birželio 28 dieną Registrų centre buvo įregistruota asociacija – Tarptautinis geros kaimynystės forumas. Jos steigėjai – Lietuvos Respublikos Valstybės saugumo departamentui gerai žinomi piliečiai: kauniečiai 56-erių Erika Švenčionienė ir 40-metis Mindaugas Ramoška, Vilniuje gyvenantys 60-ies metų Kazimieras Juraitis ir 51-erių A. Paleckis bei Vilniaus rajone gyvenantis 47-erių Dmitrij Glazkovas.

Delfi.lt per Kalėjimų departamentą kreipėsi į patį nuteistąjį A. Paleckį, prašydama atsakyti apie galimai naujos organizacijos įsteigimą, tačiau šis į atsakyti į klausimus nepanoro.

A. Paleckis praėjusiųjų metų liepos 23 dieną teismo buvo pripažintas kaltu dėl šnipinėjimo Rusijos Federacijos žvalgybai ir nuteistas realius laisvės atėmimu 6 metams. Šį nuosprendį A. Paleckis apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris nuteistojo skundą atmetė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Pil.

Man jo gaila.Jis žino LR konstitucija ir įstatymus užtai kalba ,nes žino ,kad neteisūs tie, kurie jį sulaikė.Aš jam patarčiau mažiau kalbėti ,,gyvenimas per trumpas ,kad jį būtų galima stabdyti tokiais būdais.Nieko nepakeisi i jokia pusę ,todėl reikia keisti įsitikinimus .

Tomas A

Labai gerai , visus tokius reik isgaudyti

cha cha

Nuo genų nepabėgsi niekur, seneliuko genai,gerai,kad tos putlerio saulės jau mažai benorinčių ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS