S. Jakeliūnas: policija padėjo tyrimą dėl A. Ramanausko pareiškimų, įtariant neapykantos kurstymą | Diena.lt

S. JAKELIŪNAS: POLICIJA PADĖJO TYRIMĄ DĖL A. RAMANAUSKO PAREIŠKIMŲ, ĮTARIANT NEAPYKANTOS KURSTYMĄ

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl radijo ir televizijos laidų vedėjo Algio Ramanausko pareiškimų, įtariant neapykantos kurstymą, „Facebook“ skelbia europarlamentaras Stasys Jakeliūnas.

„Facebook“ politikas paviešino iš policijos gautą dokumentą, kuriame nurodoma, kad teisėsauga A. Ramanausko atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalį.

Minėtame straipsnyje nurodoma, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Europarlamentaras S. Jakeliūnas skelbia, jog teisėsauga ikiteisminį tyrimą A. Ramanausko atžvilgiu pradėjo dėl tam tikrų jo sausio 18 d. viešai paskelbtų teiginių apie „rusifikuotus gyvulius“.

„Štai A. Ramanausko teiginiai (viešai transliuoti š. m. sausio 18 d. ir toliau platinami internete), dėl kurių pradėtas tyrimas: „Didžioji daugumą tų, kurių teigimu „prie ruso buvo geriau“, yra gyvuliai...“, „Mano skaičiavimais, Lietuvoje yra nuo ketvirtadalio iki trečdalio žmonių, kuriuos būtų gerai ištremti - tai yra visa ta rusifikuota gyvulių, sovietinė masė“, „Mes turime daug šitų galvijų, jie dvesia po truputį, tai yra gerai“, „Išaugę prastos genetinės kokybės asmenys galvijų šeimose, nieko nuostabaus, kad jie irgi tampa galvijais“, – „Facebook“ skelbia S. Jakeliūnas.

Europarlamentaras nurodo, kad, pagal gautus dokumentus, ikiteisminį tyrimą dėl A. Ramanausko pareiškimų pradėjo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (115)

netyčia klausęsis jo radio šou.

Pandoros skrynia Romanovskis tas.Pravers nasrus ir papils srutų neprastaburnis.Grynas konservatoris ...

Jį ne tik dėl to reikėtų teisti

Šitas chocholas gi kanale "Youtube" buvo viešai pareiškęs, jog trokšta Lietuvoje karo ir kad mus iššaudytų tarp mūsų kalvų ir klonių, mat dauguma mūsiškių nepalaiko LGBT. Už tokius pasisakymus reiktų atimti išvis iš jo Lietuvos pilietybę. Lai vyksta į aavo motinos gimtąją tėvynę ir smirda ten.

tevas

debilas,kiausingalvis,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS