Policija tirs, ar laikinoji globėja laikė rūsyje, keikė ir grasino penkiamečiui | Diena.lt

POLICIJA TIRS, AR LAIKINOJI GLOBĖJA LAIKĖ RŪSYJE, KEIKĖ IR GRASINO PENKIAMEČIUI

Policija pradėjo tyrimą dėl galimo globotojos smurto prieš vaikus Kupiškio rajone.

„Pradėtas tyrimas dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis“, – ketvirtadienį BNS sakė Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis.

LNK trečiadienį pranešė, kad laikina globėja galėjo smurtauti prieš keturiolikos, penkerių ir dvejų metų vaikus.

Kaip skelbta portale, ji mažametį uždarė rūsyje, šaukė, keikėsi ir net grasino.

Užstodamas įkalintą brolį paauglys, kurį globėja taip pat ketino uždaryti rūsyje, padarė garso įrašą. Vyresnysis brolis jį išplatino tėvams ir Valstybės vaiko teisių apsaugos bei įvaikinimo tarnybos specialistams.

Pastarosios tarnybos atstovas Arūnas Malinovskis, teigė, kad trečiadienio rytą iš globotojos namų paimti keturi vaikai – trys iš vienos šeimos, vienas iš kitos.

„Į specialistus kreipėsi vienas iš vaikų. Įtariama, kad globotoja smurtavo prieš vaikus. Vaikai šiuo metu apgyvendinti globos namuose, prieš tai patikrinta jų sveikata, jiems teikiama psichologo pagalba“, – BNS teigė tarnybos atstovas.

Anksčiau trys vienos šeimos vaikai buvo paimti ir iš girtaujančių tėvų, kuriems šiuo metu teikiama pagalba. Ar vaikai grįš pas tėvus, vaiko teisių specialistai spręs atvejo vadybos posėdyje.

Anot A. Malinovskio, tai – pirmas toks atvejis, kai vaikai paimami iš globotojo.

Tarnybos duomenimis, laikina globa per aštuonis šių metų mėnesius buvo skirta 818 vaikų, iš jų 188 jau grįžo į savo šeimas.

Kaip BNS sakė Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas, socialiniai darbuotojai su vaikais, prieš kuriuos galimai buvo smurtauta, palaikė nuolatinį ryšį telefonu, jie buvo lankomi kartą per savaitę.

„Apsilankymų metu tų požymių nebuvo“, – sakė M. Mališauskas.

Jis teigė, kad savivaldybėje sunku rasti žmonių, kurie pasiryžtų laikinai globai.

„Yra budinčių globėjų problema. Finansinę paramą savivaldybė gali užtikrinti, bet pinigai ne pats svarbiausias dalykas šitoje vietoje“, – teigė vienas savivaldybės vadovų.

Už piktnaudžiavimą tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tomas

Šaunuolis vaikas, kad nufilmavo viską. Tokių būdu apgynė savo brolį. Jei to nebūtų padaręs, smurtas lietusį ir toliau

policija tirs,tirs tir tir tirssssssss

kaip vaikiagrobiu komanda yskurta dabartiniu valdziagyviu pasakys taip ir istirssssss tir tir tirssss........valsstybinis valdziagyviu tyciojimasis is visuomenes ,seimu ,vaiku tevu..... valstybes nekonroliuojamas iskrypeliu siautejimas grobiant vaikus , ir laukiant kol tevus bus galima sukist y kalejima uz pasipriesinima vaikiagrobiams ......cia valstybes isgamu tyciojimasis is tautos ,tautos genocido vygdymas....

kaunas

Panaikinti istatyma vaikus atiduoti globejams. Uz pinigus paimtiems vaikams nebus jokios meiles. Kam tikrai reikia vaiko jis isivaikins be pinigu. Globa tai dar vienas pinigu plovimo mechanizmas. Geriau tada tegul lieka vaiku namuose,nei pas tokias smurtaujancias globejas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS