Policijos virtualus patrulis: šiemet užblokuota per 50 puslapių, naudotų sukčiavimui | Diena.lt

POLICIJOS VIRTUALUS PATRULIS: ŠIEMET UŽBLOKUOTA PER 50 PUSLAPIŲ, NAUDOTŲ SUKČIAVIMUI

Policijos virtualaus patrulio iniciatyva šiemet socialiniuose tinkluose užblokuoti daugiau nei 50 puslapių, naudotų sukčiavimui.

„Policijos virtualaus patrulio iniciatyva šiais metais socialiniuose tinkluose jau užblokuota daugiau nei 50 puslapių, naudotų sukčiavimo tikslais!“ – pranešama Lietuvos policijos socialiniame tinklo „Facebook“ paskyroje.

Policija ragina gyventojus, kilus menkiausiam įtarimui dėl elektroninėje erdvėje paskelbtos informacijos patikimumo, nelikti abejingais ir kreiptis į pareigūnus.

Šių metų balandį policija pranešė, kad nuo 2021-ųjų balandžio, kai pradėjo veikti virtualus patrulis, gauta apie 25 tūkst. pranešimų ir jais remiantis pradėta apie 700 administracinių teisės pažeidimų teisenų, taip pat 90 ikiteisminių tyrimų.

Lietuvos policijos duomenimis, penkios dažniausiai virtualaus patrulio fiksuojamos veikos – neapykantos kurstymas, sukčiavimas elektroninėje erdvėje, nelegali prekyba internete, draudžiamos simbolikos demonstravimas, viešosios tvarkos pažeidimai.

Pagrindinė policijos virtualaus patrulio užduotis – vykdyti teisės pažeidimų elektroninėje erdvėje prevenciją juos užkardant ir informuojant vartotojus. Gyventojai, matydami pažeidimus elektroninėje erdvėje, gali pranešti apie tai virtualiam patruliui „Facebook“ socialiniame tinkle.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS