Rusijai šnipinėjusiems kariams – teismo malonė | Diena.lt

RUSIJAI ŠNIPINĖJUSIEMS KARIAMS – TEISMO MALONĖ

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį sušvelnino bausmę Rusijai šnipinėjusiems buvusiems kariams.

Šiaulių apygardos teismas Jurijui Mironovui ir Kazimierui Rupšiui buvo paskyręs ketverių metų ir devynių mėnesių bausmes, tačiau Apeliacinis teismas J. Mironovo bausmę sušvelnino iki ketverių metų, o K. Rupšio – iki ketverių metų ir šešių mėnesių.

Apeliacinio teismo teisėjas Justas Namavičius sakė, kad bausmės sušvelnintos panaikinus apygardos teismo sprendimo dalį, jog nuteistieji veikė organizuotoje grupėje.

„(Teismas – BNS) panaikino organizuotos grupės požymį, motyvavo tuo, kad užsienio žvalgybos organizacija ir taip yra organizuota“, – BNS sakė prokuroras Redas Savickas.

Jis teigė, kad dėl šios priežasties papildomai nereikia inkriminuoti organizuotos grupės.

Anot prokuroro, J. Mironovas pripažintas šnipinėjimo padėjėju, o K. Rupšys liko pagrindiniu šnipu.

Apeliacinį skundą dėl bausmės sušvelninimo buvo pateikęs tik J. Mironovas. Šiaulių apygardos teismas jį ir K. Rupšį nuteisė šiemet birželį.

Vienas nuteistųjų iki sulaikymo dirbo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje, kitas jau buvo išėjęs į atsargą.

Abu nuteistieji bylos nagrinėjimo metu kaltę pripažino.

Bylos duomenimis, nuo 2014 metų rudens Rusijos žvalgybos pavedimu Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės patalpose fotografuoti tarnybiniai dokumentai, tarnybinių patalpų schemos, Aviacijos bazės oro uosto schemos, planai bei objektai, karinės vadovybės įsakymai, sprendimai bei kiti nevieši, tačiau neįslaptinti duomenys.

Slapti susitikimai su Rusijos žvalgybos atstovais vykdavo tik Rusijoje arba kitose užsienio šalyse, laikytasi ir kitų ypatingos konspiracijos priemonių.

Abu kaltinamieji sulaikyti 2017 metų gruodžio 11 dieną, kai teisėsauga gavo Lietuvos žvalgybos institucijų informaciją apie užfiksuotą duomenų perdavimą užsienio valstybės žvalgybos institucijai ir įtarus vykdant šnipinėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Feldwebel Schultz

Šaudyti tokius vatnykus morozovus.

Blinda

Kariai snipinejo svetimos valstybes naudai??? Is kart prie sienos tokius. Kokia dar malone??? Totalus kosmaras!!!!

Паулускас Едикас

Уважаемые власти РФ, я готов вам помоч! +370 606 444 один три #КрымВаш
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS